Un nou corp de şcoală ridicat de la zero, investiţia anului în învăţământul prahovean

Daniel Dimache -

Un nou corp de şcoală ridicat de la zero, investiţia anului în învăţământul prahovean

Şcoala Gimnazială „Ing. Gheorghe Pănculescu” Vălenii de Munte este cea mai nouă şcoală din judeţ, prin ridicarea de la zero a celui de-al doilea corp de clădire, cu 12 săli de clasă. Construcţia – parter + etaj – a fost finisată la gata, mobilată modern şi dotată cu echipamente la ultimele standarde, după ce şi partea veche a şcolii a constituit obiectul unor proiecte de modernizare în ultimii ani. Vă prezentăm o serie de fotografii cu noul corp al Şcolii Pănculescu.
Investiţia a fost finanţată pe Programul PNDL2 cu fonduri guvernamentale şi de la bugetul local, fiind la momentul acesta aranjată ca şi cum mâine ar începe şcoala.
În cadrul investiţiei este cuprinsă şi reconfigurarea curţii şcolii, aleilor, spaţiilor verzi, terenurilor de sport.
Şcoala a fost dotată, prin acest proiect şi cu alte facilităţi, cum ar fi sistem de camere de supraveghere pentru siguranţa elevilor şi îndeplinirea normelor impuse pentru examenele naţionale, senzori antiincendiu, locuri speciale pentru părinţii care aduc copiii la şcoală, dar şi spaţii unde elevii pot sta în pauze şi servi sandvişul.
De asemenea, a fost amenajată întreaga zonă exterioară în care este amplasată şcoala, cu artere de acces, spaţii verzi din vecinătate şi locuri de parcare.

Învăţământul din Vălenii de Munte – modernizat integral

Primarul oraşului Vălenii de Munte, Florin Constantin a început seria de lucrări de mare amploare pentru infrastructura de învăţământ din oraş, în anul 2014, când pe scheletul unei clădiri dezafectate în curtea Colegiului Naţional „Nicolae Iorga” a fost construit şi dat în folosinţă un corp nou de clădire, modern, ce cuprinde cancelarie şi 6 clase, găzduind învăţământul gimnazial din colegiu.
În acelaşi scop, de a se decongestiona procesul de învăţământ în colegiu şi a se desfăşura învăţământul în perioada de dimineaţă, pentru asigurarea unor bune condiţii pentru elevi şi profesori, la Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” a fost reamenajată clădirea care a servit odinioară drept atelier şcoală şi transformată într-un corp de clădire modern, cu 10 săli de clasă, dat în folosinţă în 2019, la începutul actualului an şcolar.
Investiţia de la Şcoala Ing. „Gheorghe Pănculescu”, vine să completeze acest proiect integrat la nivelul învăţământului din Vălenii de Munte.

„Îl felicit pe primarul Florin Constantin pentru că a implementat, cu succes, acest proiect și, mai ales, pentru că înțelege cât de important este să îți dezvolți comunitatea prin identificarea de surse suplimentare de finanțare!”, a comentat pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader.