Un nou proiect Erasmus+ la Liceul Tehnologic Agromontan ”Romeo Constantinescu„ Vălenii de Munte

Redactia -

Un nou proiect Erasmus+ la Liceul Tehnologic Agromontan ”Romeo Constantinescu„ Vălenii de Munte

 

Începând din luna martie 2021, Liceul Tehnologic Agromontan ”Romeo Constantinescu„  Vălenii de Munte este școală partener într-un nou proiect Erasmus + „European creative hackathon to transform us” alături de Instituto de Ensenanza Secundaria Obligatoria Cella Vinaria din Spania, Escola Secundaria com 3 ciclo do Ensino Basico de Felguerias din Portugalia și ISIS ”U. Nobile – R. Amundsen” din Italia.

Principalul scop al proiectului este schimbul de buni practici între cele patru școli privind pregătirea practică în EntreComp pentru profesori și elevi care se va încheia cu o evaluare a elevilor noștri de 13-16 ani, dezvoltarea unui plan de a pregăti lideri printre elevii care au obținut cele mai bune rezultare la EntreComp cu o temă bazată pe cetățenia europeană, integrarea elevilor care nu se remarcă neapărat prin rezultate remarcabile la diferite discipline dar au talente și abilități deosebite, precum și elaborarea unor planuri de îmbunătățire pentru fiecare școală în parte.

Publicitate

Prima întâlnire din cadrul acestui proiect a avut loc în perioada 25 – 28 octombrie 2021 în Spania, fiind organizată de Instituto de Ensenanza Secundaria Obligatoria Cella Vinaria din Ceclavin, zona Extramadura. La această întâlnire de scurtă durată au participat patru profesori de la școala din Portugalia, doi din Italia și trei de la Liceul Tehnologic Agromontan ”Romeo Constantinescu” – Cristina Mihaela Tronaru, Tatiana Bălan și Aurelia Iancu.

În cele patru zile de pregătire profesorii au participat la ateliere practice despre EntreComp, un cadru de referință flexibil, amplu și polivalent creat pentru a ne a ajuta să înțelegem ce este spiritul întreprinzător ca și competență cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții.  Prin dezvoltarea acestor competențe transversale putem să pregătim elevii pentru viață unde au nevoie să fie capabili să identifice oportunități, să fie creativi, să gândească critic și etic, să-și aleagă resursele și să le poată pune în practică. Partenerii spanioli ne-au prezentat câteva idei practice de a implica elevii în învățare- un program TV , precum și elaborarea unui proiect în 3D pentru un nou colț european folosind metoda Scrum.

Foarte interesante au fost și întâlnirile cu părinții și autoritățile locale din Ceclavin, Acehuche și Zarza la Major, precum și cu șeful cabinetului președintelui guvernului autonom din Extramadura, toți fiind foarte implicați în dezvoltarea școlii și a competențelor elevilor.

În aceste zile am vizitat Alcantara, Merida, Idanha- a – Velha, Penha Garcia , Proenca- A – Velha ( din Portugalia), Caceres.

Ultima zi a fost dedicată evaluării activităților și stabilirii următoarelor mobilități, la care vor participa și elevi, precum activităților ce vor fi desfășurare de fiecare școală în parte.

Prof. Tronaru Cristina si Bălan Tatiana