Un nou ritm cardiac pentru Partizan, în EuroCup! De la „defibrilatorul” CSU Asesoft

Redactia -

Un nou ritm cardiac pentru Partizan, în EuroCup! De la „defibrilatorul” CSU Asesoft

Înaintea etapei a IV-a a grupei E din EuroCup, Partizan NIS Belgrad avea cifra zero pe coloana victoriilor! Miercuri, 12 noiembrie 2014, în celebra sală Pionir, din capitala Serbiei, în fața a aproape 5.000 de suporteri pătimași, crezând încă în șansa ca echipa lor favorită să-și revină din colaps și să se califice în faza următoare a competiției, CSU Asesoft Ploiești a fost cam copleșită în prima jumătate a întâlnirii. Dar nu neapărat pe tabela de marcaj, ci mai ales pe parchet. „Alb-negrii” au debutat încrezători, fanii lor au pus presiune mare pe adversari, iar dacă fabulosul Daniel Dee Brown nu ar fi avut, în ultimele secunde ale sfertului întâi, o acțiune incredibilă, finalizată miraculos din afara semicercului, sârbii ar fi avut un ecart care să le oferit speranțe mai mari pentru actul următor. Nici în al doilea însă, ploieștenii nu au reușit să se impună, însă au plecat totuși la cabine, pentru pauza mare, cu un deficit nu foarte greu de recuperat în sportul jucat la panou – minus 5 puncte. La reluare, „Dream Team”-ul lui Vladmir Arnautovic a confirmat de ce se află pe podiumul grupei, după aproape jumătate din întâlnirile din grupă, Asesoftul terminând cele 30 minute de joc disputate până atunci cu patru puncte mai mult decât gazdele. Vise, deci, pentru un posibil succes, care să fi rezolvat calificarea, chiar mai înainte decât ar fi sperat și cel mai optimist suporter al „alb-albaștrilor”. A fost însă doar un foc de paie, pentru că, în decisiv, Partizan a avut… „partizani” ce au reușit, în favoarea lor, aproape un scor similar celui din sfertul precedent. Astfel, formația lui Dușko Vujosevic a primit o… gură de oxigen tocmai când era aproape să fie deconectată de la aparate! Iar acum, dacă va lega două victorii, ar putea să spere că tot acest coșamr de până acum a luat sfârșit. Prin al doilea eșec, oaspeții nu și-au afectat șansele de a merge mai departe, doar că vor trebui să tragă din greu acasă peste șase zile, pentru a se apropia tot mai mult de o performanță în premieră absolută în istoria lor. Partizan s-a impus cu scorul de 76-69 (25-23; 18-15; 11-20; 22-11).

Cu revenitul căpitan, Cătălin Burlacu, lăsat totuși pe bancă tot meciul din „Pionir”, ca și compatrioții săi, Szijarto Levente și Vlad Negoițescu, tehnicianul ploieștenilor, Dado Arnautovic, a mizat din nou pe serviciile celor nouă străini din lot, Dee Brown și Gerald Raymond Lee jr. primind cele mai multe minute, ei fiind, de altfel, principalii realizatori ai echipei lor, terminând cu aceeași cifră. De data aceasta, deși odihnit în partida de la Târgu Jiu, cu Energia, din campionatul LNBM, încheiată cu o victorie greu conturată a ploieștenilor, după o repriză de prelungiri, Alhaji Mohammed nu a prea fost în apele lui, nebifând niciun punct în primele 20 de minute ale întâlnirii de la Belgrad! Mai mult, fosta vedetă din NBA, Jarvis Hayes, a trebuit să se așeze definitiv pe bancă, la un moment dat, acumulând cinci greșeli personale. Shooterii Asesoftului nu au fost chiar într-o zi prea fastă, de la distanță, același Brown bifând 3/7, iar Marius Runkauskas, 2/7, doar Dragan Labovic (în stânga, luptându-se sub panou cu Luka Bogdanovic; www.mediafax.ro) având un procentaj mai bun – 2/3. A fost însă capitolul la care învinșii le-au fost superiori gazdelor, ca și la recuperările ofensive. De remarcat că antrenorul sârbilor a mizat din prima secundă a meciului pe un jucător în vârstă de doar 17 ani, Vanja Marinkovic, cel care avea să fie cel mai bun realizator al învingătorilor, cu o mână foarte bună de afară. De altfel, localnicii au schimbat generațiile, beneficiind acum de una nouă, cu o medie mica de vârstă, dar înzestrată, Vujosevic lăsând pe bancă, tot meciul, numai doi dintre baschetbaliștii pe care i-a înscris în raport. Din nou cu probleme la aruncările libere, ploieștenii au transformat numai 9, din 19, pe când sârbii – 20/26, diferența de procentaj fiindu-i net favorabilă Partizanului. Altfel, de menționat că și trioul de arbitri, din care a făcut parte un francez de culoare, a înclinat, în ultimul sfert, balanța înspre echipa gazdă, iar asta cel puțin în două momente importante ale jocului!

PARTIZAN NIS: Milenko Tepic (7 puncte; 1×3), Vanja Marinkovic (19; 4×3), Djordje Gagic (10), Edo Muric (14; 1×3), Nikola Milutinov (10)/Milan Macvan (12; 1×3), Mihajlo Andric (3; 1×3), Boris Dallo, Luka Bogdanovic (1), Andreja Milutinovic. Nu au jucat: Ioannis Kouzeloglou, Nemanja Bezbradica. Antrenor: Dușko Vujosevic.

CSU ASESOFT: Daniel Dee Brown (13; 3×3), Alhaji Mohammed (7), Jermaine Jonte Flowers (10; 2×3), Dragan Labovic (10; 2×3), Gerald Raymond Lee jr. (13)/Marius Runkauskas (6; 2×3), Jarvis Hayes (5; 1×3), Michalis Pelekanos, Christopher Cooper (5). Nu au evoluat: Szijarto Levente, Cătălin Burlacu, Vlad Negoițescu. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Murat Biricik (Turcia), Serghei Zașciuk (Ucraina) și Joseph Bissang (Franța).

Eliminare pentru 5 greșeli personale: Jarvis Hayes.

În aceeași rundă, jucând pe teren propriu, Banvit Bandirma a dispus de Krasny Oktyabr Volgograd cu 90-75 (18-20; 22-21; 25-14; 25-20), iar Hapoel Ierusalim a pierdut în fața liderului, Lietuvos Rytas Vilnius, scor: 70-81 (14-21; 16-22; 14-19; 26-19). După ce fiecare echipă și-a epuizat 50% din meciurile disputate în grupa E, ierarhia la zi a acesteia arată astfel: 1. Lietuvos Rytas 9 puncte (4 victorii, 1 înfrângere; coșaveraj: 425-381); 2. Banvit 9 (4 succese, 1 eșec; 408-370); 3. CSU Asesoft 8 (3 victorii, 2 înfrângeri; 402-389); 4. Krasny Oktyabr 7 (2 succese, 3 eșecuri; 353-385); 5. Hapoel 6 (1 victorie, 4 înfrângeri; 380-402); 5. Partizan NIS 6 (1 succes, 4 eșecuri; 340-381). În etapa viitoare sunt programate următoarele confruntări: Partizan NIS – Lietuvos Rytas, pe 18 noiembrie, de la ora 20.45 (un ceas mai devreme în România), CSU Asesoft – Krasny Oktyabr, 19 noiembrie, 19.45 (în direct pe „DigiSport 2”), Hapoel Ierusalim – Banvit, 19 noiembrie, 20.30 (aceeași în țara noastră).