Un nou succes al lui Tavi Grigore, la cârma tehnică a Petrolului. În ziua pierderii Minunii Blonde!

Dragos Trestioreanu -

Un nou succes al lui Tavi Grigore, la cârma tehnică a Petrolului. În ziua pierderii Minunii Blonde!

După o pauză de aproape un an, Octavian Grigore s-a așezat din nou pe banca Petrolului la un meci oficial, de data aceasta în Liga a II-a, la București, în cartierul Colentina. Tot în București – sau, mă rog, pe aproape de capitala țării -, tot cu o victorie, tot cu 2-1, așa fost să fie și în 2017, și în 2018. Anul trecut, la SC Popești Leordeni, în L3, acum – la ASC Daco-Getica, în eșalonul secund. Cu rezultatul din noiembrie trecut, Tavi Grigore a terminat prima jumătate a întrecerilor pe prima poziție, cu cel de duminică, 21 octombrie 2108, a urcat echipa, de pe locul 6, pe al IV-lea. Asta chiar în ziua în care fotbalul românesc a mai pierdut o fostă mare glorie, ex-internaționalul de legendă craiovean Ilie Balaci, trecut la cele sfinte la vârsta de numai 62 de ani! RIP Mare Blond!

Ce-a adus nou Grigore, la duelul cu fosta prim-divizionară Juventus? În primul rând, un alt modul: 1-4-1-4-1. În poartă i-a făcut loc lui Mirel Bolboașă, prima oară trecut în raportul de joc, în actuala ediție, și întâia dată și integralist! Până în prezent, la Leo Grozavu, Bolboașă văzuse toate meciurile din tribună, iar vreo 10 zile fusese, ca și Paul Antoche și Sergiu Arnăutu, și „proscris”! În defensivă, pe lângă obișnuiții Alberto Olaru, Lucian Cazan și Mihai Velisar, un alt abia reprimit în efectiv, Antoche, a fost ales să întregească formula. În fața lor, Marius Chindriș, ca și în L3 și așa cum și Grozavu începuse ultimele meciuri. Cvartetul ofensiv, cu Jeroen Lumu, pe dreapta, favoritul antrenorului, Saim Tudor, pe stânga, Laurențiu Marinescu – „la pupitru”, l-a avut și pe Claudiu Herea în componență. Cel căruia la predecesorul lui Grigore i se întâmpla cam așa: un meci titular, altul în tribună, un meci iar titular, altul pe bancă ș.a.m.d.! Evident, din avanposturi nu putea lipsi acum al treilea pedepsit de Leo, omul de gol Sergiu Arnăutu. Adică, singurul marcator cu adevărat veritabil din echipă. Drept dovadă și „dubla” lui, care s-a dovedit câștigătoare în Colentina, după ce golgheterul la zi al Ligii a II-a, Adrian Voicu, debutant pe prima scenă nu demult, în echipamentul echipei FC Voluntari, egalase ca urmare a unui… orb al găinii suferit de centralul Sergiu Popa. Unul care, de la un moment dat, nu mai vedea nimic în favoarea Petrolului!

Când Saim Tudor fusese faultat în jumătatea adversă, ardeleanul i-a permis lui Iulian Carabela să-l deschidă lung pe căpitanul gazdelor, un norocos câtă vreme șutul lui a fost deviat de Antoche, involuntar, peste Bolboașă. Iar asta în minutul 40, la puțin peste o jumătate de ceas după ce Arnăutu fusese miezul unei faze la care un merit important l-a avut și Tudor. Tânărul fotbalist a a avut un șut de la 20 de metri care a fost respins în față de către fostul astrist George Gavrilaș, golul fiind, apoi, o formalitate pentru speculativul vârf al „lupilor”. Cel care, colaborând cu Cristian Danci și tot cu același Saim, a adus și victoria în minutul 74, trimițând tare mingea la colțul scurt, de la circa 12 metri, pe lângă Gavrilaș. A fost un 2-1 absolut meritat pentru trupa lui Tavi Grigore, al cărui redebut pe bancă a fost unul de bun augur. Din tribuna oficială, profesorul Grigore a fost urmărit de elevul lui de-acum 15 ani, din echipa Petrolului, ajuns un antrenor de mare perspectivă, adică Edward Iordănescu. Oare, îi va preda la iarnă Tavi ștafeta lui Edi? Așa ar fi benefic pentru clubul găzarilor! Altfel, despre evoluția fiecăruia dintre învingători, post cu post, și ce note voi da, într-un viitor text, pentru că mai sunt destule de comentat. Asta în perspectiva unui meci la fel de tare, cel de acasă, de luni, 29 octombrie, ora 18.00, cu Farul lui… Georgian Păun și Gabriel Frîncu!

Foto: www.fcpetrolul.ro