Budescu o scosese pe FC Petrolul din zona de play-off, dar CFR a readus-o acolo, după remontada cu Farul! Bucuroși, „lupii” merg cu speranțe mari de victorie, în dauna Chindiei, în grupele Cupei României, pe arena Eugen Popescu, din Târgoviște!

Dragos Trestioreanu -

Budescu o scosese pe FC Petrolul din zona de play-off, dar CFR a readus-o acolo, după remontada cu Farul! Bucuroși, „lupii” merg cu speranțe mari de victorie, în dauna Chindiei, în grupele Cupei României, pe arena Eugen Popescu, din Târgoviște!

Astăzi, 31 octombrie 2023, de la ora 18.00, în direct pe DigiSport 1 și PrimaSport 1, se va da startul celui de-al doilea meci din Grupa A a Cupei României, cel dintre divizionara secundă Chindia Târgoviște și gruparea din Superligă FC Petrolul Ploiești. Între cele două echipe se născuse o rivalitate mai veche, nu numai regională, ci și, ulterior, în lupta directă pentru promovare în Liga 1, adjudecată în urmă cu patru ani și jumătate de către trupa dâmbovițeană. Cea care, astfel, a ajuns să împartă, la meciurile „de acasă”, arena Ilie Oană cu oaspeții de astăzi ai stadionului Eugen Popescu. Un stadion a cărui modernizare s-a terminat abia când Chindia a… retrogradat, tocmai în meciul de inaugurare a acestuia!

Așa cum a promis după meciul cu FCSB, antrenorul principal al Petrolului, Florin Pârvu, face câteva modificări în lotul pentru „Cupă”, deoarece – după patru zile – urmează ultimul joc din turul sezonului regular, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. Cea care este echipă cu un lot bun, dar și în revenire de formă. Astfel, patru titulari importanți au fost lăsați acasă, urmând a fi înlocuiți de fotbaliști de regulă începând partidele oficiale pe banca de rezerve și care, dacă au intrat, au evoluat mai puține minute. Aceștia sunt portarul Lukas Zima, fundașii centrali Paul Papp și Bart Meijers, plus mijlocașul polivalent Jair Tavares da Silva. Lor li s-au alăturat suspendatul Valentin Țicu și accidentatul Sergiu Hanca (foto sus, în text), ultimul fiind suspect de entorsă la glezna dreaptă, de gradul 3, ceea ce ar conduce la o absență între o lună și jumătate și trei luni! În schimb, din efectivul pentru duelul în compania Chindiei face parte ultimul transfer, atacantul algeriano-francez Billel Omrani. El are șanse mari să debuteze oficial, poate chiar ca titular, în echipamentul galben-albastru. Totodată, cu siguranță că tehnicianul ploieștean îi va oferi mai multe minute celui pe care l-a introdus pe gazon pentru prima oară în trupa „lupilor” pe finalul confruntării din campionat, contra FCSB-ului. Mai precis, internaționalul „u 21” georgian Georgi Abuashvili, care a venit de la FC Porto 2. Cert, vor mai juca și alți jucători ce-au intrat în repriza secundă în disputa din urmă cu trei zile. La Târgoviște, Pârvu ar putea opta astfel pentru următorul „11”: Eșanu (sosit de la… Chindia) – Garutti, Pedro Justiniano, Huja – Radu, Diomandé, Seto, Jefferson, Abuashvili – Musi, Omrani, iar pe bancă la portarul Gavrilaș și jucătorii de câmp Doua, Dumitriu, Rădulescu, Mitrov, Răducan, Grozav, Roman și Petrović. Meciul din urbea Turnului Chindiei va fi condus de centralul craioveanul George Găman, asistat la cele două linii de către Nicușor Marin (Suseni, județul Argeș) și Daniel Vlase (Galați), rezervă urmând a fi piteșteanul Marius Naidin. Observator de joc este Miodrag Daniel Mihai (București), iar de arbitraj, Iosif Olah, domiciliat în municipiul în care va combate Petrolul în week-end, mai exact Sfântu Gheorghe.

Oaspeții vor veni cu moralul și mai bun după punctul câștigat cu Darius Olaru și ai săi, punct ce-i readusese în zona play-off, una din care ieșise, pe cale de consecință, Farul. Formația dobrogeană deschisese scorul în „Gruia”, prin… ploieșteanul Constantin Budescu, în minutul 24, și revenise din nou în play-off. Din fericire pentru „galben-albaștri”, după numai șapte minute, croatul Karlo Muhar a restabilit egalitatea pe tabelă, iar repriza s-a terminat tot așa, adică 1-1. Mitanul secund a fost controlat de clujeni, Muhar bifând „dubla” în minutul 64, iar bosniacul Luka Juričić a fixat rezultatul final, 3-1 (1-1), după numai 240 de secunde. Drept urmare, victoria CFR-ului a menținut-o pe Petrolul pe locul 6, dar la eșec sau remiză ar fi picat pe a șaptea poziție! S-a întâmplat însă așa cum am scris în cronica jocului cu FCSB: remiza găzarilor le permitea lui Mario Camora & Co. să se apropie la 1 punct de liderul din Berceni, iar succesul ardelenilor asigura rămânerea lui Bart Meijers și compania în zona de play-off!

N.B. Am folosit ilustrația de la titlu, creată înainte de a se ști lotul care va fi deplasat în Dâmbovița și, chiar dacă din efectiv lipsesc doi fotbaliști prezenți pe afiș, am optat pentru frumusețea acestuia, insuflând și un spirit motivator!

Foto: Ionuț CĂRBUREANU, www.gsp.ro și www.lpf.ro