Un puști promovat de Petrolul în L3 se zice că ar fi șters-o în Belgia fără acordul clubului! Mario Bratu este impresariat de Anamaria Prodan

Dragos Trestioreanu -

Un puști promovat de Petrolul în L3 se zice că ar fi șters-o în Belgia fără acordul clubului! Mario Bratu este impresariat de Anamaria Prodan

În iarnă, la meciurile de pregătire ale Petrolului, desfășurate în cele două cantonamente, a fost folosit, nu foarte multe minute totuși, și un junior din propriul centru de copii și juniori, Mario Bratu. Puștiul a primit încrederea antrenorului principal de-atunci al „lupilor”, Romulus Ciobanu, care i-a facilitat astfel debutul în Liga a III-a, în retur, atunci când Bratu avea doar 15 ani și 10 luni. Despre Mario s-a auzit, aproape de finalul sezonului trecut, că ar fi semnat un contract de reprezentare cu Anamaria Prodan Reghecampf, fapt recunoscut până la urmă și de el însuși.

La finele campionatului, odată cu împlinirea vârstei de 16 ani (7 iunie 2018), vârstă impusă de regulamentele interne și internaționale pentru semnarea de contracte, lui Mario Bratu i s-a făcut o propunere de angajament, pe anumite sumă și perioadă, de către conducerea FC Petrolul, o ofertă pe care foarte tânărul mijlocaș ar fi refuzat-o, surse bine informate susținând că, minor fiind băiatul, părintele său și-ar fi impus, de fapt, punctul de vedere. Nu pot băga mâna în foc însă pentru această informație, iar în fond fiecare poate decide ce vrea cu viața și cariera lui sau a copilului său, respectând însă normele legale. Pe aceeași linie, se speculează că Mario Bratu ar fi luat acum calea Belgiei, și tot la sfatul tatălui. Cel care ori nu știa – ori cine știe ce altceva – că fiul său nu avea voie să refuze semnarea unui contract ca junior, iar fără dezlegare de la clubul găzarilor nu poate fi legitimat de niciun club de pe acest pământ. Un caz similar a fost cel al viitorului adversar de la Sportul Snagov, Iulian Ilie, care nu a putut fi legitimat de celebrul club german Borussia Dortmund, din același motiv cu acela actual al lui Mario.

Este păcat că acești copii talentați au fost – sau sunt – plimbați prin Europa și au pierdut ori pierd astfel momente importante din cariera lor. Dar așa se cam întâmplă cu adolescenții până la împlinirea vârstei de 18 ani, ei trebuie să asculte de părinți. Cei care, din nefericire, nu chiar întotdeauna le dau cele mai bune sfaturi, poate și amăgiți de către diverși agenți și neștiind, posibil, cerințele regulamentelor. Să vedem ce se va întâmpla cu Bratu de-acum încolo, un junior care aceleași surse spun că nu era totuși prevăzut a face parte din lotul pentru Liga a II-a al Petrolului. De subliniat că fragilul și micuțul mijlocaș face parte dintr-o generație din fostul CCJ al SC FC Petrolul cu Ianis Stoica, fiul ex-internaționalului Pompiliu Stoica, junior de mare perspectivă achiziționat de ceva vreme de FCSB și reprezentat de același agent ca și Bratu.

Foto: www.fcpetrolul.ro