Un puști român venit din Scoția, ținut „la secret” în cantonamentul Petrolului de la Side! Mihai Ștețca a antrenat patru portari în Turcia, dar au apărat în meciurile amicale numai cei trei din turul campionatului!

Dragos Trestioreanu -

Un puști român venit din Scoția, ținut „la secret” în cantonamentul Petrolului de la Side! Mihai Ștețca a antrenat patru portari în Turcia, dar au apărat în meciurile amicale numai cei trei din turul campionatului!

Se mai obișnuiește ca, în perioada cantonamentelor de iarnă sau de vară, cele de pregătire și meciuri amicale mai precis, echipele să aducă fotbaliști pe care să îi țină „top secret”, urmărindu-i la ședințele de pregătire, uneori chiar și la testele cu porțile închise, anunțându-i ulterior numai dacă și semnează vreun contract cu ei. Dacă nu, adică părțile se despart printr-o strângere de mână, fără a se fi pus vreo apostilă pe un act oficial, atunci se va trece cu vederea prezența din cantonamente a respectivilor jucători. Nu este ceva ieșit din comun, apreciindu-se că secretele fac și el parte din regula jocului. Ghidându-se după acest principiu pesemne că și oficialii Petrolului – zvonurile „spun” că, de fapt, directorul sportiv – și-au zis să nu facă publică prezența unui tânăr portar român, mai mic de înălțime și un pic cam… rotofei, în Turcia, la Side, acolo unde s-a desfășurat al doilea stagiu de pregătire și jocuri al „lupilor”, din pauza competițională de iarnă.

Nelut Rosu inscrie din penalty un gol in poarta lui Alessandro Caparco in meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna si Astra Giurgiu, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul comunal Concordia din Chiajna, vineri 24 august 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Surse bine informate ne-au adus la cunoștință că pe junele goal-keeper l-ar chema Flaviu Bodea, că ar avea vârsta de 18 ani, ar fi venit din Scoția și că, inițial, ar fi fost propus unor antrenori de la Centrul de Copii și Juniori al FC Petrolul, Gheorghe Liliac și Marius Manolache. S-ar părea că nu le-a făcut cine știe ce impresie – cel dintâi fiind și un veritabil profesionist ca fost mare apărător al buturilor, bașca internațional – și ar fi rămas undeva suspendat în aer! Însă, nu s-a întâmplat până la urmă astfel, fiindcă Bodea a fost luat în deplasarea din Antalya și s-a pregătit, în zonă, cu antrenorul de profil al găzarilor, Mihai Ștețca, împreună cu portarii Petrolului, Raul Avram, Cezar Lungu și Cristian Apostolachi! Cei alături de care îl puteți vedea în ilustrația de la titlu. Dar, dacă Ștețca a pregătit, zilnic, patru apărători ai buturilor, de apărat, în cele cinci meciuri amicale din al doilea stagiu, au făcut-o numai Avram, Lungu și Apostolache! Gurile rele spun că „puștiul” i-ar fi fost preferat chiar unui consacrat goal-keeper italian cu prezențe numeroase în primele două eșaloane din țara noastră, cu o vechime de 10 ani pe la noi, Alessandro Caparco! Cel poreclit „Gianluigi Buffon de România” este acum în vârstă de 36 de ani, nu a mai fost legitimat din vara trecută, ultima oară fiind component al fostei prim-divizionare Dunărea Călărași. Parcă nu ne-ar veni să credem că va fi preferat un „no name” în locul „macaronarului” care încânta prin intervențiile sal de mare efect, de-a dreptul incredibile! Dar, să așteptăm mai bine ziua de mâine, 17 februarie 2020, la finele căreia se va încheia perioada de transferuri oficială de iarnă, și vom afla dacă va fi tânărul Bodea legitimat la Petrolul sau mai vârstnicul Caparco, un goal-keeper cu reflexe senzaționale atât de cunoscute?

Foto: Facebook și www.gsp.ro