Un secund făcut pentru a fi ajuns chiar mai demult antrenor principal, ex-petrolistul Laurențiu Roșu. Acum, la CS Mioveni

Dragos Trestioreanu -

Un secund făcut pentru a fi ajuns chiar mai demult antrenor principal, ex-petrolistul Laurențiu Roșu. Acum, la CS Mioveni

La mijlocul săptămânii, pe terenul sintetic principal din incinta Centrului Național de Fotbal al FRF, de la Buftea, înaintea amicalului dintre FC Petrolul Ploiești și Unirea Slobozia, a avut loc, reamintesc, testul opunând două formații de eșalon secund, CS Balotești și CS Mioveni. Prezentat oficial la echipa argeșeană pe 17 noiembrie 2017, după ce semnase, cu o zi mai devreme, contractul cu Mioveniul, fostul secund al lui Cosmin Contra din mandatul la cârma Petrolului, ieșeanul Laurențiu Roșu, a fost ales ca principal, timp de un sezon și jumătate, la gruparea din Mioveni. Asta după ce se despărțise vara trecută de UTA Bătrâna Doamnă Arad, ulterior ratării barajului de promovare în Liga 1, după „dubla” pierdută cu ACS Poli Timișoara. Roșu l-a înlocuit la finele toamnei, pe banca „galben-verzilor”, pe unul dintre foștii membri ai Generației de Aur, ex-fundașul central Gheorghe Mihali.

Inițial, s-a scris că fostul echipier al Stelei – din meciurile pierdute în fața Petrolului, 1-5 la Ploiești, respectiv 1-4 la București, în ediția 1999-2000, când a marcat ambele goluri de onoare -, care își are domiciliul stabil în Spania, urma să vină la Mioveni cu un ex-coleg iberic. Mai exact, cu unul din fostul staff tehnic al trupei găzarilor, preparatorul fizic Nacho Martinez. Până la urmă, a fost însoțit însă de către un alt spaniol, Felipe Franco (foto, la titlu, alături de Laurențiu Roșu și președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu). Miercuri, trupa lui Roșu a câștigat în fața ilfovenilor cu 3-1, succes ce-a putut fi urmarit live, pentru puțină vreme, și de Alexandru Ichim, fundașul central care s-a despărțit de CS Mioveni, iarna aceasta, pentru a semna cu FC Petrolul. La argeșeni a jucat și fostul internațional de tineret Costinel Gugu, aflat și el pe lista de achiziții a clubului fanion al Ploieștiului și al Prahovei, în această pauză competițională.

La întâlnirea cu tehnicianul Mioveniului, i-am reamintit ce i-am zis la un moment dat, pe vremea când era principalul colaborator al lui Contra, la Petrolul. Simpatizându-l pentru modul elegant de a fi, pentru seriozitate și implicarea deplină la antrenamente, dar și meciuri, mi-am permis să-i mărturisesc că îl vedeam mai degrabă ca pe un antrenmor principal, ci nu ca pe un secund. Laurențiu și-a reamintit episodul, iar acum mi-a explicat și de ce atunci îmi replicase că îi era bine ca secund: „Sigur că îmi visam să devin, și eu, șeful staff-ului tehnic, însă, la Petrolul, trebuia să respect funcțiile din colectiv, pentru că venisem la Ploiești fiecare pe postul lui bine stabilit și eram o echipă sudată”. Elegant, din nou, moldoveanul, însă cu siguranță că îi va plăcea să fie cândva și antrenor principal la echipa „lupilor”!

Foto: www.liga2.ro, www.fotopress24.ro și www.sptfm.ro