Un singur fotbalist al echipei Petrolului din ediția 2017-2018 a Ligii a III-a mai este și în prezent la clubul găzarilor! Dar, nu pe teren, ci la marginea acestuia! Restul, care încotro

Dragos Trestioreanu -

Un singur fotbalist al echipei Petrolului din ediția 2017-2018 a Ligii a III-a mai este și în prezent la clubul găzarilor! Dar, nu pe teren, ci la marginea acestuia! Restul, care încotro

Foarte recent, am regăsit în arhiva foto o poză la care, am mai scris-o, țin foarte-foarte mult. Este una cu o echipă de-a Petrolului din ediția 2017-2018 a campionatului Ligii a III-a. Cu o parte dintre fotbaliștii care făceau parte din acel lot, e drept. Am fost, realmente, trist că numai unul, și acela din vara terminată nu demult, mai este la clubul găzarilor. În rest, care încotro, cum se zice. Iar asta după numai patru ani de la cel când a fost imortalizat instantaneul! Am ales o așezare 1-4-3-3, chiar dacă, poate, nu se juca așa, pe-atunci: Ionuț Marinică – Răzvan Catană, Jean Prunescu, Gabriel Frîncu, Mihai Velisar – Georgian Păun, Daniel Chiriță, Claudiu Tudor (cpt) – Nini Popescu, Roland Stănescu, Dragoș Gheorghe.

Doar căpitanul de-atunci mai este, acum, tot în club, dar nu pe teren, pentru că a pus ghetele în cui la finalul acelui campionat. După o perioadă în afara lumii fotbalului, Claudiu Tudor – despre el este vorba – a fost readus, la insistențele galeriei, între „lupi” și numit director sportiv, debutând în forță prin aducerea la divizionara secundă a lui Eugeniu Cebotaru Cosmin Tucaliuc și Marius Chindriș. Dintre cei 11 de mai sus, își continuă activitatea de jucători șase, unde fel de jumătate plus unu: Marinică, între buturile echipei CSO Plopeni (Liga 3), dar este și antrenor de profil la academia de copii și juniori a ACS Petrolul ’52, Catană – la CS Blejoi (L3), Velisar, la Gaz Metan Mediaș (Liga 1), fiind internațional de tineret al României, Păun – la o divizionară D constănțeană, Gloria Băneasa, cu obiectiv imediat promovarea în L3, el stabilindu-se în municipiul de reședință de la malul Mării Negre, Chiriță, la echipa patronată de el însuși, ex-Petrolul 95, acum Legenda Lupilor (Liga A Prahova), iar Nini Popescu, la Concordia Chiajna (L2), alături de alți șase foști petroliști din diverse perioade de timp, precum Younes Hamza, Gabriel Deac, Florin Borța, Valentin Balint, Daniel Isvoranu și Valentin Lazăr. În rest, Prunescu, Stănescu și Gheorghe (este însă un foarte bun jucător local de tenis de masă!) s-au lăsat, și ei, de fotbal, ca și Claudiu Tudor, iar despre Frîncu chiar că nu mai știu nimic! Cât de repede trece timpul și cât de repede se schimbă loturile, de la sezon la sezon, de parcă fotbalul ar fi devenit… baschet!

Foto: www.fcpetrolul.ro (rândul de sus, de la stânga la dreapta: Păun, Frîncu, Stănescu, Chiriță, Marinică, Prunescu; rândul de jos, de la stânga la dreapta: Popescu, Tudor, Catană (nașul și finul, umăr lângă umăr), Velisar – foto și jos, Gheorghe)