Un tânăr și talentat fost junior al Petrolului, trecut de Adrian Mutu pe lista adițională de jucători de la echipa națională „U 21” pentru „EURO”! Fusese vândut definitiv de clubul găzarilor, la Gaz Metan Mediaș, pentru o sumă de bani modică!

Dragos Trestioreanu -

Un tânăr și talentat fost junior al Petrolului, trecut de Adrian Mutu pe lista adițională de jucători de la echipa națională „U 21” pentru „EURO”! Fusese vândut definitiv de clubul găzarilor, la Gaz Metan Mediaș, pentru o sumă de bani modică!

Pe vremea unui ex-președinte executiv al FC Petrolul Ploiești, predecesorul actualului șef, Costel Lazăr, mai precis, n-a surprins chiar așa de mult detașarea unui tânăr și talentat fundaș stânga la o echipă de prim eșalon, Gaz Metan Mediaș, fiindcă efectiv merita să evolueze cu o ligă mai sus, după ce o făcuse în a patra, a treia și a doua la clubul la care a crescut, cel al găzarilor, dar și la vecinii de județ de la est, de la SCM Gloria Buzău. În schimb, ceea ce a mirat de-a dreptul, decretat ca absolut ciudată, a fost suma modică trecută în contractul de împrumut, care prevedea posibilitatea achiziționării lui, după un sezon, cu numai 15.000 de euro!!! Ceea ce s-a și întâmplat, de altfel, până la finele acelui sezon, trupa la care antrenor era Edward Iordănescu neputând refuza firește, pe-atunci, o asemenea pleașcă! Lui Iordănescu jr. îi fusese recomandat fostul junior al Petrolului de către un coleg de staff, antrenor de portari, originar din Buzău. Acolo unde, repet, a jucat ploieșteanul și a fost remarcat și de un tehnician prahovean, Mihai Dinu, secund la gruparea locală, în L3.

Selecționerul echipei naționale „U 21” a României, Adrian Mutu, un fost echipier și al SC FC Petrolul, înainte de a pune ghetele în cui și a îmbrățișa cariera de antrenor și conducător de club, a anunțat lista tinerilor fotbaliști convocați pentru meciurile din grupele EURO, cele care se vor desfășura în Ungaria și Slovenia, luna aceasta, iar în mai vor avea loc cele eliminatorii și finala, la Ljubljana. Deși a debutat în meci oficial în acest lot național, sub comanda lui Mirel Rădoi, „urcat” între timp la prima reprezentativă, fostul petrolist Mihai Velisar (foto jos, cu numărul 19 pe tricou), despre el fiind, desigur, vorba aici, a fost trecut însă, de Mutu, pe o listă adițională. Una destul de stufoasă, din care fac parte și jucători români care combat la echipe din străinătate. Din această listă, fostul „Il Fenomeno” poate alege eventuali înlocuitori ai celor din lista principală, unii care se pot accidenta sau îmbolnăvi până la data debutului în competiție. Un caz de acest gen ar putea fi cel al lui Valentin Costache, cei de la CFR Cluj, campioana en-titre, anunțând că au trei cazuri de infectări cu virusul Covid-19, printre care se numără și Costache! Acesta ar putea ceda locul, eventual, lui Louis Munteanu, în prezent la Fiorentina „Primavera”, acolo unde a fost achiziționat de la Viitorul Constanța.

Foto: www.prosport.ro și www.fanatik.ro