Un turist a murit luat de viitură în Bucegi

Redactia -

Un turist a murit luat de viitură în Bucegi

Un turist a decedat, sâmbătă, în Masivul Bucegi, după ce a fost luat de o viitură puternică formată în urma ploilor torenţiale. Salvatorii montani au fost alertaţi, la orele amiezii, printr-un apel la dispecerat, cu privire la faptul că un turist care mergea prin Valea Bucşoului spre Vârful Omu împreună cu alte două persoane – o fată şi un băiat – a fost luat de o viitură, incidentul petrecându-se la ultima săritoare de pe acest traseu extrem de dificil, într-o zonă în care valea s-a îngustat.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani l-au găsit, după mai multe ore de căutări, pe turistul luat de ape undeva la jumătatea văii în zona căreia s-a produs incidentul.

Salvamontiştii au încercat până la sfârşitul zilei să recupereze trupul neînsufleţit, însă operaţiunea s-a dovedit foarte dificilă atât din cauza vremii, cât şi a întunericului.

De asemenea, celelalte două persoane care îl însoţeau au fost recuperate şi duse la Cabana Omu, unde au înnoptat, condiţiile meteorologice fiind extrem de nefavorabile, pe munte plouând torenţial şi fulgerând puternic.