Gazeta de Prahova

Un turist a murit luat de viitură în Bucegi

Eveniment

Redactia

Un turist a decedat, sâmbătă, în Masivul Bucegi, după ce a fost luat de o viitură puternică formată în urma ploilor torenţiale. Salvatorii montani au fost alertaţi, la orele amiezii, printr-un apel la dispecerat, cu privire la faptul că un turist care mergea prin Valea Bucşoului spre Vârful Omu împreună cu alte două persoane – o fată şi un băiat – a fost luat de o viitură, incidentul petrecându-se la ultima săritoare de pe acest traseu extrem de dificil, într-o zonă în care valea s-a îngustat.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani l-au găsit, după mai multe ore de căutări, pe turistul luat de ape undeva la jumătatea văii în zona căreia s-a produs incidentul.

Salvamontiştii au încercat până la sfârşitul zilei să recupereze trupul neînsufleţit, însă operaţiunea s-a dovedit foarte dificilă atât din cauza vremii, cât şi a întunericului.

De asemenea, celelalte două persoane care îl însoţeau au fost recuperate şi duse la Cabana Omu, unde au înnoptat, condiţiile meteorologice fiind extrem de nefavorabile, pe munte plouând torenţial şi fulgerând puternic.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline