Un turneu… fără câştigător

Redactia -

În ziua a doua a patrulaterului internaţional de baschet masculin din sala de sport de la Brazi, CSU Asesoft Ploieşti a dispus de Mega Vizura Belgrad, sub ochii fostului său jucător, bosniacul Aleksandar Avlijas, artizanul aducerii formaţiei sârbe la acest turneu, în calitate de angajat al firmei de impresariat de profil, Beo-Basket. Ploieştenii s-au impus, cu scorul de 86-70, în faţa unei grupări clasate pe locul al VI-lea în trecuta ediţie a primei ligi din ţara vecină. Astfel, cu două victorii la activ, în ziua precedentă învingând-o pe CSM Bucureşti, Cătălin Burlacu (foto: Ionuţ Pană) şi coechipierii vizau „hat-trick”-ul duminică, 16 septembrie 2012, în partida-vedetă, cu BC Mureş Târgu Mureş, care urma să înceapă totuşi de la ora 19.00, la concurenţă cu meciul de fotbal dintre Petrolul şi Pandurii Târgu Jiu. Însă, ardelenii au anunţat că nu mai pot rămâne la Brazi încă două ore degeaba! Asta pentru că sârbii ceruseră inversarea disputelor, pentru a pleca mai devreme spre ţara lor, fapt cu care organizatorii au şi fost de acord. Aşa că, jocul dintre Asesoft şi Mureş a fost anulat! Tocmai pentru a nu se crea concurenţă cu fotbalul, se modificase programul, cu gazdele jucând în deschidere. Dar şi cei de la Mega Vizura Belgrad au avut dreptatea lor de a cere inversarea, mai greu fiind de înţeles opţiunea ardelenilor.

Băieţii lui Vladimir Arnautovic, Sorin Hartman şi Ionuţ Ivan au făcu însă, sâmbătă, 15 septembrie un foarte bun antrenament cu public, în compania trupei lui Mega Vizura, în rândul căreia s-a remarcat un centru tânăr şi foarte înalt, Boban Marjanovic (24 de ani şi 2,22 metri), care a mai bifat prezenţe la ŢSKA Moscova şi Jalgiris Kaunas, în primele ligi din Rusia şi, respectiv, Lituania. El a dus lupte grele sub cele două panouri cu pivoţii de la Asesoft, fiind cel mai periculos adversar al ploieştenilor. De remarcat că, în sfertul al doilea al acestei confruntări amicale, CSU Asesoft a avut un parţial incredibil de 24-0, graţie formei foarte bune a căpitanului său, secondant de… sârbii Vladimir Tica şi Vukaşin Mandic! Finalul le-a aparţinut tot gazdelor, mai nou-transferatul Virgil Stănescu concretizând cu un slam-dunk pasa pe la spate a lui Darius Hargove, iar acelaşi Mandic a pus punct, după o pătrundere impetuoasă. În deschidere, BC Mureş a trecut de CSM Bucureşti, scor: 82-74, echipa lui Virgil Căruţaşu înregistrând al doilea eşec în această competiţie.

Astăzi, de la ora 17.00, se va desfăşura ultima partidă a patrulaterului de la Brazi, opunându-le pe Mega Vizura şi formaţia din capitala ţării. Cum cea dintre ploieşteni şi mureşeni nu se va mai disputa, va fi vorba, finalmente, despre o cupă… fără câştigător, nefiind deloc firesc să existe unul câtă vreme toate combatantele nu au disputat acelaşi număr de meciuri. Chiar nu se putea programa duelul dintre CSU Asesoft şi BC Mureş de la 15.00?