Un zvon… 99,99% realitate: mai vine un străin la trupa „lupilor” – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 54)

Dragos Trestioreanu -

Un zvon… 99,99% realitate: mai vine un străin la trupa „lupilor” – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 54)

Pe Miguel Jose Oliveira Silva Santos l-am văzut prima oară pe fosta arenă a Conpetului, cea de lângă Aerodromul Gheorghe Bănciulescu, din Strejnicu, una care găzduia, sezonul trecut, un meci din campionatul Ligii a III-a, dintre Astra 2, „satelitul” grupării de la Giurgiu a lui Ioan Niculae, și AS SR Brașov, urmașa celebrului Steagul Roșu și, mai de aproape, FC Brașov. Miguel Santos a fost titular integralist și a apărat ceea ce era de apărat, fiind învins o singură dată, la șutul imparabil al lui Alexandru Avram, care le-a adus victoria oaspeților. Goal-keeper portughez venit să îl facă uitat pe bulgarul Plamen Iliev, plecat la campioana țării sale, Ludogoreț Razgrad, Santos a făcut junioratul la celebrul club portughez Benfica Lisabona. A mai trecut, potrivit www.transfermarkt.de, pe la echipele juvenile de la alte cluburi cunoscute din țara sa, precum Belenenses și Estoril. De la 31 august 2016, lusitanul și-a început periplul prin străinătate, plecând de la Benfica B la Port Vale (League Two, adică al patrulea eșalon din Anglia), iar apoi, la Fortuna Sittard, în Olanda, în Eredivisie, adică prima ligă batavă. De la Sittard, apărătorul buturilor portughez a fost adus la Giurgiu, semnând un contract cu Astra pe 15 august 2018, dar a jucat mai mult la echipa a doua, în sezonul 2018-2019. După un an, pe 19 august 2019, a fost împrumutat la o formație de Liga 1 nou-promovată, Academica Clinceni, însă a prins numai două meciuri, devenind rezerva foarte tânărului Octavian Vâlceanu, iar mai spre final de an, chiar al treilea portar al ilfovenilor, după un alt „U 21” din lot, Andrei Ureche (ex-SCM FC Argeș Pitești)! O decizie absolut bizară totuși a antrenorului principal Ilie Poenaru și poate și nedreaptă pentru Miguel Santos. Cel care plecase de la Benfica B cu o cotă, pe același www.transfermarkt.de, de 300.000 de euro și s-a întors, acum, la Astra Giurgiu, cu una de… 150.000 de euro!

După cum notează www.ziarulprahova.ro, se zice că portughezul și-ar fi dat acordul să fie detașat, în prezent, la FC Petrolul Ploiești, fapt cu care ar fi fost de acord și părțile, inclusiv mai nou-instalatul antrenor principal al „lupilor”, Costel Enache, ex-tehnician al Astrei și care îl știa pe Miguel Santos de la „satelit”. Dacă se va și parafa acest angajament, cu siguranță unul întins până la finele campionatului, conducerea ploieștenilor ar trebui să renunțe la unul dintre cei doi portari seniori aflați acum în lot, fie Cezar Lungu, fie Raul Avram. Ținând cont de numărul meciurilor bifate în acest sezon, mai aproape de a pleca de la Petrolul pare a fi Lungu, evident asta dacă va fi și de acord să întrerupă contractul aflat în derulare. În vreme ce venirile lui Bogdan Vișan, Eric de Oliveira, proaspătul proprietar al unei cafenele de lux în centrul Mediașului, inaugurată de curând, sau Cristian Ciobanu la FC Petrolul sunt mai degrabă zvonuri cu un procent mai scăzut de acoperire, în schimb, cel legat de aducerea lui Miguel Jose Oliveira Silva Santos (25 de ani) pe arena Ilie Oană se zice că ar fi… 99,99% real! Deci, ar trebui ca, peste nouă zile, lusitanul să fie văzut, la reunire, pe stadionul mai sus-menționat!

Foto: www.liga2.prosport.ro (sus, al doilea de la dreapta, alături de președintele executiv al Astrei Giurgiu, Dani Coman, și de agenții săi, respectiv, în text, la un meci început ca titular la Academica Clinceni)