Una „caldă” și alta „rece”, în „dubla” consecutivă de pe teren propriu a singurei divizionare C din Prahova. CS Blejoi a bătut-o pe Progresul Spartac, dar a capotat cu Vedița Colonești!

Dragos Trestioreanu -

Una „caldă” și alta „rece”, în „dubla” consecutivă de pe teren propriu a singurei divizionare C din Prahova. CS Blejoi a bătut-o pe Progresul Spartac, dar a capotat cu Vedița Colonești!

După ce a debutat cu o remiză cu goluri pe propria arenă, 1-1 (1-1) cu Astra 2, a continuat cu o alta, dar albă în deplasare, o surpriză mai exact, 0-0 la Alexandria, contra CSM-ului, și a bifat al treilea X la rând, cu AS SR Brașov, 1-1 (1-0), din nou acasă, CS Blejoi avea să piardă pe-un teren, la Pucioasa, pe care se anticipa că se va modifica în sfârșit cifra 0 de pe coloana victoriilor. Însă, dimpotrivă, s-a pierdut în fața echipei lui Romulus Ciobanu, fostul A1 al Petrolului în acest al treilea eșalon, AS-ul câștigând cu 2-0 (1-0)! Ei bine, succesul a venit până la urmă și pentru Blejoi, tot unul mai puțin de așteptat, mai precis cu Progresul Spartac București, o grupare apreciată a Seriei a III-a din Liga 3. A fost 1-0, rezultat stabilit încă de la bun început de către Cosmin Lambru, cel care bifase și primul gol al CS Blejoi la cea dintâi participare a acesteia în L3. Atunci, spre deosebire de partidele din etapele I și, respectiv, a III-a, trupa lui Răzvan Vlad, Emil Coșieru și Cristian Burlacu a rezistat cu brio unei „avalanșe” de atacuri, irosite cu nonșalanță de tinerii bucureșteni! După acel 1-0 (1-0) cu Progresul, s-a visat la o nouă victorie, în runda cu numărul 5, în fața unei grupări care are o istorie bizară și a ajuns în L3 cam tot așa! E vorba despre Vedița Colonești M.S., formație antrenată de către fostul tehnician al lui FC Argeș și CS Mioveni, dinamovist pe vremea când juca, adică Iordan Eftimie.

Așa cum se auzise, Vedița, care preluase locul din L3 al Atleticului Bradu – devenită… Real  Bradu, apoi, și înscrisă în L4 Argeș -, a ajuns mai sus cu un nivel după ce ocupase locul 11 în campionatul județean Olt! Este acum, însă, o trupă grea, cu jucători din diverse generații, apărătorii și mijlocașii fiind înalți ca brazii și puternici, ca și vârful de atac titular, și cu un atac penetrant. Însă, mai mult decât atât, față de CS Blejoi, care se poate lăuda numai cu căpitanul Irinel Dumitru trecut puțin pe la UTA și Jiul, în Divizia B, Vedița Colonești l-a avut la ultimul meci din deplasare, în primul „11”, pe un fotbalist care a adunat aproape 140 de meciuri în Liga 1 și a bifat 13 goluri tot acolo, fiind la debutul său de la FC Argeș Pitești declarat drept o mare speranță. Cine a fost și încă mai este Cătălin Doman, dar acum pentru campionatul L3, a dovedit-o în primele aproape 20 de minute ale partidei de la Blejoi, pe care a și decis-o în urma unor execuții și faze de FOTBALIST! În afara acestui mijlocaș în vârstă de 31 de ani, Vedița se laudă și cu Andrei Nilă, fostul atacant vedetă al lui CS Mioveni, la 34 de ani retras pe banca unei grupări din eșalonul trei. În fapt, marea majoritate a echipierilor trupei din Olt sunt domiciliați în Pitești sau în județul Argeș, de consemnat mai fiind că portarul Alexandru Șerban și fundașul central David Savu, ambii născuți în 2001, sunt internaționali de juniori „U 18”!

Răzvan Vlad, antrenorul principal al echipei prahovene, a decis – deși stoperul dreapta Alexandru Oprea, autorul unuia dintre cele trei goluri marcate în 5 etape de către echipa lui, celelalte fiind opera, reamintesc, ale lui Lambru, era apt de joc, după ispășirea etapei de suspendare – să folosească echipa care câștigase cu Progresul Spartac, cu o singură excepție, retitularizarea lui Irinel Dumitru, absent la acel meci câștigat, unicul de până acum, deocamdată, din istoria prezenței Blejoiului în L3. Mai mult, deși defensiva a scârțâit încă de la bun început, iar Oprea se remarcase la primele meciuri, Vlad a preferat să facă, la reluare, alte înlocuiri de jucători, una chiar a mai sus amintitului Irinel Dumitru! Cum Cosmin Lambru nu a mai reușit să marcheze, neavând deloc parte de mingi utile, poate doar „capul”, după un corner, expediat de la prima bară dincolo de a doua, să fi zis că a fost ocazie, CS Blejoi nu a putut nici măcar reintra în joc, fiind dominată clar de trupa oaspete.

Echipă care a deschis scorul încă din minutul 7, atunci când Doman s-a insinuat printre Gabriel Năstase și Mădălin Ghinea, a intrat în unghi aproape mort, dar și-a dovedit clasa pe care încă o are, șutând senzațional în cross, bară-gol, portarul Adrian Gheorghe… admirând și el acuratețea execuției! După alte 11 minute, deși adversar al Blejoiului, același „decar” Doman a ridicat asistența – cifrată la vreo 200 de iubitori ai fotbalului – în picioare, ulterior unei serii prelungite de driblinguri, prin care a depășit 5-6 localnici și l-a executat, apoi, pe „Gioni” Gheorghe cu sânge rece, din  careul mare. La 0-2, din minutul 18, cu Vedița parcă dovedind că poate marca oricând atunci când dorește, având și două bare în repriza secundă, era clar că meciul se jucase, deja. Parcă înainte de a începe! Oltenii au oferit lecții din care sper ca gazdele să fi învățat ceva. Nu numai superioritatea clară de pe gazonul excelent de la Blejoi ar fi una dintre acestea, ci și că un efectiv bun la L4 nu poate fi unul asigurator și la L3! Dacă ar fi căutat să aducă prahoveni cu jocuri în L2, plus unu-doi chiar în L1, alta era situația acum. Nu te poți baza la infinit numai pe Lambru să te scoată, obligându-l să alerge în benzi până îi iese sufletul, pentru a se întâlni cu balonul, altfel nepreabeneficiind de această șansă. El trebuie să primească în careu, acolo unde poate fi „letal”, așa cum a dovedit-o și în acest sezon. Nu te poți baza numai pe amintiri, frumoase, e drept, din Liga A Prahova și, în baza lor, să forțezi jucători care se epuizează în cele trei antrenamente ale săptămânii, venind direct de la serviciu!!! Altfel, unii chiar nu se mai ridică, fără supărare, la nivelul eșalonului imediat superior, față de anii trecuți. Nota bene, la Vedița, niciun fotbalist NU merge la serviciu și este motivat – numai pentru că joacă – cu salarii bune și, mai ales, cu prime importante luate exclusiv la victorie! Și așa ceva face diferența, nu-i așa?

E clar, repet, că trebuie schimbat ceva, nu numai echipamentul… albastru, făcând haz de necaz, la CS Blejoi, însă va merge doar în pauza competițională de iarnă, dacă s-o mai putea regla mare lucru, și-atunci. Urmează meciul din deplasare cu liderul CSM Slatina și, respectiv, cel de acasă cu o Flacăra Moreni cu o altă înfățișare față de trecutul apropiat. Încă două eșecuri ar fi totuși prea mult pentru o grupare care are în prezent numai 6 puncte, în cinci etape, și doar trei goluri marcate, cele primite fiind  în număr dublu! E adevărat, puteau fi cinci reușite, dacă nu se ratau două penaltiuri, unul cu Astra 2, acasă, altul la Pucioasa. Dar, în fotbal, se mai irosesc și lovituri de pedeapsă!

CS BLEJOI: Gheorghe 5.5 – Ghinea 5.5, Stoica 5, Năstase 5, Badea 5 (46 – Ruptureanu 5) – Rudaru 5 – Teru 5 (46 – Anghel 5.5), Dumitru (cpt) 5.5 (60 – Iancu 5.5), Chiși 6 – Dogaru 5.5, Lambru 6.5. Colectiv tehnic: Răzvan Vlad (antrenor principal), Cristian Burlacu (antrenor secund).

ACS VEDIȚA: Șerban 6.5 – Achim 6.5, Savu 7, Negoiță 7, Moise 6.5 (83 – Pîslaru), Cincă 7, David 7 (79 – Tudor) – Coman 6.5 (57 – Mihai 6.5), Doman 9, Aria (cpt) 7.5 – Dalu 7 (65 – Nilă 6.5). Colectiv tehnic: Iordan Eftimie (antrenor principal), Sabin Ciurea și Gheorghe Buliga (ambii, antrenori secunzi).

Au arbitrat: Ana-Maria Terteleac 7 (Berceni, județul Ilfov) – Mihaela Țepușă 7 și Roxana Ivanov 7 (ambele din București).

Observatori: Dragoș Ilie Luca (Brașov), pentru joc, și Elena Mușetoiu (Pitești), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Stoica (22), Ghinea (69), Cincă (70), Năstase (88).

Foto: Paul MÂINEA