Una dintre formulele alese de antrenorul principal al Petrolului, Viorel Moldovan, a dispus, din nou fără gol primit, de o altă echipă din Liga a III-a! O trupă care a făcut deranj mare pe arena Ilie Oană, în ultimul meci din ediția 2017-2018 a L3!

Dragos Trestioreanu -

Una dintre formulele alese de antrenorul principal al Petrolului, Viorel Moldovan, a dispus, din nou fără gol primit, de o altă echipă din Liga a III-a! O trupă care a făcut deranj mare pe arena Ilie Oană, în ultimul meci din ediția 2017-2018 a L3!

În urmă cu trei ani și un pic, la finele toamnei anului 2017, divizionara C de-atunci FC Petrolul Ploiești câștiga greu ultimul meci al turului campionatului, după o remontadă pe terenul plin de noroi – și sub o ploaie rece și deasă – al echipei SC Popești Leordeni, scor: 2-1. Dar, în cea din urmă rundă a sezonului  respectiv, ilfovenii au făcut deranj mare pe arena Ilie Oană, stricându-le „lupilor” sărbătoarea promovării în al doilea eșalon: 0-2! Astăzi, 21 ianuarie 2021, la Tărlungeni, însă pe un teren cu iarbă artificială, înconjurat de multă zăpadă, îndepărtată de pe suprafața de joc, o formulă aleasă de antrenorul principal din acest campionat al „galben-albaștrilor”, Viorel Moldovan, a câștigat al doilea joc-test al anului exact cu scorul înregistrat acum doi ani și jumătate la Ploiești: 2-0!

Pentru Petrolul, în al doilea amical al anului, desfășurat în compania unei formații din L3, de data aceasta din Seria a III-a, mai sus-precizata SC Popești Leordeni (locul 7), au marcat Valentin Balint (minutul 7), aflat la a treia reușită consecutivă după „dubla” din precedentul meci amical contra CSO Plopeni (rezultat final: 7-0), de la Izvorani, și Alexandru Saim Tudor (43). Îmbucurătoare pofta actuală de gol a lui Balint, după ce înscrisese pentru prima oară, oficial, în echipamentul Petrolului abia la ultima partidă, cea de la Unirea Slobozia, din 2020, când închisese tabela!

Obligați să se confrunte de trei ori consecutiv, joi, vineri și sâmbătă, împotriva SC Popești Leordeni (azi), Dunărea Călărași (mâine) și AFC Odorheiu Secuiesc (sâmbătă), din cauza restructurării ultra rapide a programului inițial, petroliștii vor alinia, cu siguranță, diferite formule de echipă. Asta, evident, pentru a nu-și obosi jucătorii aflați abia în a 15-a zi de la reluarea pregătirilor. Explicația restrângerii la maximum a intervalului de disputare a testelor derivă din faptul că primul adversar ales, Sepsi Sfântu Gheorghe, a trebuit să declare „forfait” din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus – interesant este că doi dintre cei infectați erau și accidentați serios! -, iar al treilea, Dunărea Călărași, a cerut devansarea cu șase zile, din pricina deciziei de a părăsi, imediat după joc, locul cantonamentului!

Programul inițial reamintesc că prevedea ca amicalul cu Sepsi să aibă loc pe 20 ianuarie, pe terenul sintetic al bazei din Sfântul Gheorghe, cu AFC Odorheiu Secuiesc pe 23 ianuarie și cu Dunărea, pe 28 ianuarie. Altfel, deși nu a fost menționat oficial de siteul găzarilor, pe 30 ianuarie – anunță cei de la FC U 1948 Craiova și www.liga2.prosport.ro – ar trebui să aibă loc un test al „lupilor” în compania liderului la zi al ediției 2020-2021 a Ligii a II-a. Dar, potrivit programului de desfășurare al cantonamentului de la Săcele al Petrolului, ultima zi a acestuia ar trebui să fie pe… 30 ianuarie, iar oltenii se află acum tocmai la Mogoșoaia, tot în cantonament. Însă, cine știe?, poate că protagonistele luptei pentru accederea în Liga 1 se vor întâlni undeva prin zona Brașovului, în eventualitatea în care „Craiova lui Mititelu” ar pleca spre casă, făcând un… ocol!

Revenind la jocul amical cu SC Popești Leordeni, a cărui înregistrare poate fi urmărită pe canalul de Youtube al FC Petrolul, în transmisiunea FCP TV, de consemnat că Viorel Moldovan – rămas fără Manuel Botic, Leo Beleck și Andrei Răuță, ulterior rezilierii contractelor acestora, plus Răzvan Matiș, rechemat de Viitorul – a optat pentru următorul „11”: Cebotari – Olaru, Mondragón (Țicu), Lică, Manolache – Bogdan (Constantinescu), Ekollo, Mitrea, Saim Tudor – Bratu – Balint. După cum se observă, tehnicianul a făcut numai două înlocuiri de jucători, și acelea pe final de întâlnire, iar una dintre acestea a fost cauzată de accidentarea ușoară a fundașului central columbian din efectiv.

Altfel, este de anticipat ca vineri, 22 ianuarie, contra Dunării Călărași, același Moldovan să opteze pentru o altă garnitură, una din care să nu lipsească fotbaliștii utilizați mai mult în toamna trecută, ca și noutățile apte de joc. Cu SC Popești Leordeni au fost folosiți dintre nou-veniți numai Lică și Mitrea. Reamintesc că, fiind accidentați, au rămas la Ploiești mijlocașul central Enache, cel de bandă Diarra și atacantul Arnăutu, cel din urmă revenit la Petrolul după câteva luni la Concordia Chiajna.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Bogdan Balas)