Unda „cutremurului” de la Valencia s-a resimțit și la Sibiu! CSU Asesoft a învins și în LNBM

Redactia -

Unda „cutremurului” de la Valencia s-a resimțit și la Sibiu! CSU Asesoft a învins și în LNBM

După un adevărat tur de forță în această săptămână, cu deplasare la Valencia și succes miraculos, acolo, în dauna deținătoarei trofeului EuroCup, întoarcerea la Ploiești și drum, apoi, la Sibiu, CSU Asesoft a reușit un nou succes, de data aceasta în Liga Națională de Baschet Masculin. Dominând lejer primele sferturi ale întâlnirii din Palatul Transilvania, arhiplin, fanii locali sperând, însă, degeaba, la o mare surpriză a echipei lor favorite, CSU Atlassib, Cătălin Burlacu și coechiperii săi au arătat cine-i șeful încă de la început. Asta chiar dacă Asesoftul nu i-a trecut în raportul de joc pe Jarvis Hayes și Gerald Raymond Lee jr., iar lui Daniel Dee Brown i se dăduse voie să părăsească formația campioană încă înainte de partida cu Valencia Basket. Drept urmare, antrenorul principal Vladimir Arnautovic a optat pentru un efectiv din care, în afara lui Căătlin Burlacu, folosit câteva minute după o accidentare, Szijarto Levente și Vlad Dogaru, au mai făcut parte și tinerii Ștefan Neagu, Adrian Movileanu și Andrei Ene, Vlad Negoițescu fiind cu mâna dreaptă în ghips, dar prezent la fața locului. În ciuda absențelor, ploieștenii s-au dovedit net superiori ardelenilor, obligați să-și năruiască, minut după minut, visele de a da lovitura. Primul sfert s-a încheiat cu tabela de marcaj arătând 28-14 pentru CSU Asesoft, gazdele conducând în minutul 4 pentru prima oară și ultima oară în acest meci, cu 9-7. Și al doilea act le-a aperținut oaspeților, cei care au plecat astfel la vestiare cu un avans de 17 lungimi, 44-27, după un parțial de 16-13.

Motivați, baschetbaliștii lui Dado Arnautovic și Sașa Ocokoljic nu le-au lăsat, imediat la reluare, din nou, nicio șansă băieților lui Miodrag Perisic, aceștia pierzând și al treilea sfert: 12-16. S-a intrat în ultimul act cu 21 de puncte avans pentru campionii en-titre: 60-39. Până aproape de jumătatea ultimului act, totul a fost perfect, numai că, din minutul 34, de la 66-42 s-a ajuns la final la un neașteptat de strâns scor general: 70-63 pentru CSU Asesoft! Gazdele au câștigat clar decisivul, dar nu într-atât încât să amenințe foarte serios succesul vizitatorilor lor. Un 24-20 nu a fost suficient nici măcar pentru a se împinge în prelungiri meciul. Astfel, suporterii din Sibiu, foarte activi pe durata întregii confruntării, au rămas doar cu satisfacția unui „run” de 13-1, după ce Asesoftul își asigurase, Cooper_sportaction.ro_micapractic, un ecart liniștitor. Oboseala unei săptămâni intense, jocul mai slab al lui Alhaji Mohammed, talentatul american fiind într-una din zilele – rare, e drept – în care nu-i iese mai nimic, dar și ambiția jucătorilor lui Perisic de a nu fi pur și simplu „cutremurați” în propriul fief, ar fi explicațiile rezultatului final, care ar fi putut păcăli pe cineva care nu a văzut tot meciul!

Pentru CSU Asesoft au punctat: Flowers ((foto sus, la minge; www.sportaction.ro 20; 3×3), Runkauskas (19; 4×3), Cooper (18), Labovic (11; 1×3) și Pelekanos (2), ceilalți baschetbaliști folosiți, Mohammed, Burlacu și Szijarto, neînscriindu-și numele pe lista autorilor de coșuri. De remarcat prestația deosebită a singurului centru la care a apelat Arnautovic, Cooper (foto jos, în echipament alb; www.sportaction.ro), americanul terminând partida aproape de un dublu „double-double”, bifând și nu mai puțin de 20 de recuperări, distribuite în mod egal! Sibienii au răspuns prin Bojovic (18; 2×3), Hurd (16; 2×3), Christopher Lee (9), Popa-Calotă (6; 2×3), Johnson (5; 1×3), Zyle (5) și Seals (4). În sfertul al patrulea, pe rând, Hurd și Seals au părăsit terenul după acumularea a câte 5 greșeli personale. Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Alexandru Olaru (București), Bukuresti Laszlo (Sovata) și Sorin Drugău (Brașov), comisar fiind Raduly Zoltan, domiciliat tot în capitala țării. Următorul duel oficial al ploieștenilor este programat miercuri, 28 ianuarie 2014, de la ora 19.30, în sala Olimpia, contra formației Valencia Basket, în etapa a IV-a din Top 32, grupa N, EuroCup. În cazul în care „alb-albaștrii” se vor impune încă o dată în dauna celebrei trupe iberice, șansele lor la o ieșire din grupe, dîn această fază a competiției, cresc foarte mult, CSU Asesoft mai având, în ultimele trei runde, două partide acasă, cu deja-amintita trupă spaniolă, respectiv SLUC Nancy, și una în deplasare, la mai mult ca sigura câștigătoare a grupei – Lokomotiv Kuban Krasnodar.