Unde ajungeau ţigările fabricate ilegal la Bucov

Redactia -

Unde ajungeau ţigările fabricate ilegal la Bucov

La data de 1 noiembrie, polițiștii de investigare a criminalității economice din Prahova au efectuat 2 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de producerea și comercializarea de țigarete, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Prahova au efectuat 2 percheziții la locuințele, din comuna Bucov, ale unor persoane bănuite de producerea și comercializarea de țigarete, din tutun, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele în cauză ar fi achiziționat tutun de fumat din care ar fi produs țigarete cu ajutorul unor utilaje artizanale.

Țigaretele astfel obținute ar fi fost livrate în vederea comercializării în județul Brașov, către diferite persoane.

La domiciliile bănuiților au fost identificate două mașini manuale de fabricat țigarete, 12.812 țigarete, 1,295 kg materie vegetală cu miros și aspect specific de tutun precum și 123 de tuburi goale.

3 persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării potrivit prezentului titlu fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete sau peste 1 kg tutun de fumat.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

foto ilustrativ