Unde dai și unde crapă! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 1)

Dragos Trestioreanu -

Unde dai și unde crapă! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 1)

La câtă pasiune este în jurul Petrolului, a nu scrie în fiecare zi ar fi un nonsens. De asta, m-am gândit că a le oferi suporterilor câte-un text nici scurt, da nici lung, de luni până duminică, săptămână după săptămâna, lună de lună, an după an, va fi o bucurie că echipei lor de suflet i se acordă atenția pe care o merită. Și când e în vârf, și când mai coboară… Astăzi, primul episod!

Față de campionatul trecut, noua conducere tehnică, alături de cea administrativă, a gândit o reconfigurare a defensivei, în sensul aducerii unor fundași centrali de meserie. Idee cât se poate de luminată, numai că, ghinion, unul după altul, Sîrghi, Racu și Walace au căzut precum spicele. Și s-a ajuns iar la improvizații, acum gen Cioinac, Mihăescu sau Olaru. Deși ultimul, ca junior, a fost stoper de formație, este adevărat. Sigur, nu aveau Flavius Stoican, antrenorul principal, și Timofei Cîrlig, responsabilul unic cu scoutingul, cum să prevadă accidentările cu pricina. Și nici să fi „umflat” lotul cu fundași centrali mai mulți nu ar fi putut. Așa cum o făcuseră cu mijlocașii de bandă sau cu atacanții, pe ultimii aducându-i totuși din „spaima” că nu se prea mai marca. Pe laterale, cu Ștefănescu, cel care a fost și în sezonul trecut, cu Munteanu, Zaharia și foarte tânărul Stoica aduși dinaintea startului, cu Gavrilă și Deac – după ce a început competiția, Stoican s-a trezit că nici nu mai știe pe cine să bage pentru a merge treaba zeiss. Dar nu mergea mai deloc.

Altfel, în atac, după ce s-a înțeles că Arnăutu, singur, nu-i suficient pentru a decide meciurile și nici nu se poate lăsa pe umerii crudului Stoica povara acestui post delicat, el având un altul ca junior, aducerea lui Gnabouyou, apoi a lui Blănaru și, mai de curând, a lui Hamza părea să fi rezolvat cu totul sarcina marcării golurilor. Însă, francezul a fost folosit puțin și cam repede neiertat după două-trei ocazii irosite, iar fostul atacant al lui Hermannstadt lăsat în afara lotului după ce, parcă, dorise să predea lecția „Cum să nu înscrii din multe situații clare de a o putea face”! Noroc că tunisianul stabilit la Ploiești și-a dorit să revină acasă, din Grecia, mai repede decât era de așteptat, și astfel s-a rezolvat și calificarea în optimile Cupei României, printr-un unic gol înscris pe terenul modestei Industria Galda. Ca și victoria, tot cu 1-0, de pe arena cu iarbă sintetică a penultimei clasate din Liga 2, Pandurii Târgu Jiu. O repet, noroc cu Hamza, căci altfel cine știe despre ce mai comentam acum! Petrolul, cel cu un meci mai puțin disputat, restanța de acasă cu Csikszereda, este pe locul 9, la 10 puncte de prima clasată, o nou-promovată, Turris Oltul Turnu Măgurele. O trupă joacă și câștigă, marcând goluri frumoase, fără avea însă nume de nume precum cele din lotul „lupilor”. Oare, cine o deține cheia succesului garantat în eșalonul secund, că la Petrolul nu se găsește de aproape un an și jumătate?

Foto: www.fcpetrolul.ro