Unde dai și unde… crapă! Petrolul a învins clar cel mai tare adversar din Turcia, Karpatî Lviv

Dragos Trestioreanu -

Unde dai și unde… crapă! Petrolul a învins clar cel mai tare adversar din Turcia, Karpatî Lviv

Surpriză deosebit de plăcută la finele celui de-la cincilea meci-test – antepenultimul – al Petrolului în Turcia, disputat pe arena centrală Mardan, în compania adversarului apreciat drept cel mai valoros, Karpatî Lviv, din așa-numita Premier League ucraineană. Având ca sponsor… Pari Match, Karpatî numără în rândurile sale fotbaliști ucrainieni tineri și de perspectivă, dar scorul l-a deschis un străin din echipă, Gustavo Blanco, în minutul 6, în urma unui șut din marginea careului mare, direct în colțul din dreapta al porții căpitanului Alberto Cobrea. Reușită care nu i-a descumpănit totuși pe băieții lui Constantin Schumacher, cei care au reacționat rapid, potrivit www.fcpetrolul.ro, Gevaro Nepomoceno, în minutul 13, ca și peste alte douăzeci de minute, dându-i emoții mari goal-keeper-ului ucrainean Oleh Mozil, de la echipa „sub 21 de ani” a lui Karpatî. Și Abdellah Zoubir (35), de altfel, a fost aproape de egalare, dar reluarea lui a fost scoasă de sub bară de același portar. Adversarii Petrolului au avut șansa de a se detașa, însă, pe tabelă, dar Cobrea a intervenit salutar la șutul puternic al lui Artur Karnoza (42). La cabine, s-a intrat astfel cu scorul de 1-0 pentru „alb-verzi”.

La reluare, jocul bun practicat în prima repriză de către „lupi” a fost concretizat și prin trei reușite frumoase, un premiu meritând lovitura liberă executată de Nepomuceno (54), de la 20 de metri, perpendicular pe axul porții oponenților, în vinclul din stânga (foto; www.fcpetrolul.ro). Apoi, în minutul 77, fostul căpitan, Laurențiu Marinescu, a speculat la maximum degajarea greșită a junelui Mozil, presat de Michele Paolucci, și a trimis, de la 20 de metri, în poarta părăsită de apărătorul buturilor lui Karpatî. Rezultatul final, 3-1 (0-1), l-a stabilit vârful de atac italian al găzarilor, Paolucci (82), autorul unui șut la colțul lung, expediat de la 14 metri, lateral stânga, după o pasă a lui Benoit Lesoimier, beneficiarul unei acțiuni începută de Marinescu. Rezultat foarte bun pentru Petrolul, care are astfel și un bilanț pozitiv după cinci partide: două victorii și trei rezultate de egalitate, șase goluri marcate și trei primite.

Antrenorul principal al Petrolului a folosit următorul efectiv, în succesul obținut în dauna formației de pe locul 8 din ierarhia primei ligi ucrainiene: Cobrea – Al. David, Prestia (64 – Mişelăricu), Benga (64 – Inez), Begeorgi (68 – Pulhac) – Guerriero (46 – L. Marinescu) – Nepomuceno (71 – Gavrilă), Zoubir (66 – Lesoimier), Bucşa (88 – Michail), Varga (80 – Stana) – Pacar (66 – Paolucci). După cum se observă, au debutat și ultimii trei nou-veniți, dinamovistul Bogdan Gavrilă primind cele mai multe minute, 19, Daniel Stana (10), iar atacantul cipirot Markos Michail, numai două! Constantin Schumacher nu a apelat la serviciile celorlalți trei portari din lot, Mirel Bolboașă, Iustin Popescu și Fabian Petrescu, ca și la ale fundașului central Roberto Alecsandru. Următorul meci-test al „galben-albaștrilor” va avea loc luni, 1 februarie, în compania unui oponent aprioric facil, FC Liefering (Liga a II-a din Austria).