Unde şi-au petrecut ploieştenii ziua de 1 Mai

Redactia -

Unde şi-au petrecut ploieştenii ziua de 1 Mai

Cu ocazia zilei de 1 Mai, ploiestenii au avut la dispoziţie numeroase variante de petrecere a timpului liber, ofertanţii din turism înghesuindu-se pentru a pune la dispoziţia acestora oferte avantajoase. Şanse de relaxare în preajma unei beri şi a unei muzici dansante existau încă din perioada 27-30 aprilie, când a avut loc la Ploieşti primul festival de muzică bavareză, incluzând piese de teatru, recitaluri şi expoziţii de costume populare

Destinaţiile cele mai frecventate de către ploieşteni au fost Valea Prahovei, zona Bucov-Păuleşti şi litoralul Mării Negre. Conform administraţiei locale Sinaia, aproximativ 5000 de turişti au ales staţiunea drept principal punct de atracţie în această perioadă, printre locurile de maxim interes numărându-se pârtiile din Valea Dorului, unde turiştii au avut ocazia să îşi manifeste pasiunea pentru sporturile de iarnă pentru ultima oară înainte de începutul sezonului călduros.

 

Zona Bucov-Păuleşti a reprezentat şi de această dată punct de interes pentru oraşele adiacente, mai ales ca urmare a legislaţiei în vigoare, potrivit căreia românii ce fac grătar în locuri neamenajate riscă amenzi de până la 50000 lei. Directorul parcului Constantin Stere declarase încă de săptămâna trecută plasarea la dispoziţia turiştilor a 34 de grătare special amenajate servind acestui scop. Numărul turiştilor prezenţi în zonă de 1 Mai a fost estimat la câteva mii.

Pe litoral, staţiunile şi-au deschis ieri porţile pentru turişti, 1 Mai reprezentând debutul tradiţional al sezonului estival pe teritoriu românesc. Aproximativ 30000 oameni au ales ca destinaţie turistică staţiunile de pe litoral, Vama Veche, Mamaia şi Costineştiul situându-se pe primele trei poziţii ca flux turistic. Numeroase cluburi de pe litoral au furnizat clienţilor petreceri cu invitaţi speciali, precum şi băutură gratis sau oferte de discount la diverse facillităţi. O atenţie deosebită a fost acordată protestului împotriva gazelor de şist organizat de tinerii vamaioţi care, sub tutela ONG-ului Vama Verde, au venit înarmaţi cu torţe şi pancarte, adunând peste 10000 semnături ca suport faţă de propriul proiect.

Cei care au rămas în localitate au putut urmări, în seara zilei de luni, meciul Petrolul Ploieşti- Dacia Mioveni, sau merge la cinematograf, unde filmele au rulat până noaptea.