Unde îți vinzi produsele handmade: pe Etsy sau îți faci un magazin online?

Vlad Preda -

Unde îți vinzi produsele handmade: pe Etsy sau îți faci un magazin online?

Dacă ești pasionat de produse handmade, ai talent și vrei să-ți vinzi produsele în toată lumea ai posibilitatea de a le prezenta pe o piață online Etsy.com. Aceasta este una din cele mai populare platforme unde poți vinde produse unice, cum probabil sunt și creațiile tale. Are peste 2 milioane de vânzători din toată lumea la care te poți alătura și tu. Pe Etsy sunt vânzători din țara noastră, dar mai ales din alte țări ale Europei, din America, Australia și altele.

Este destul de simplu să îți faci un cont pe Etsy, trebuie să ai un cont bancar în care vei primi banii de la clienți pentru produsele pe care le vinzi. Pe Etsy se plătesc anumite taxe, care nu sunt foarte mari: taxa de înscriere, taza de tranzacție, taza de procesare a plăților, taxa de reactualizare a produselor la câteva luni, taxa de adăugare a unor produse noi în lista magazinului tău online.

Etsy este o piață pentru produsele fabricate manual, pentru artizani, meșteșugari, colecționari, oameni care au talent, au creativitate, care fac artă, pictează, împletesc, realizează bijuterii, articole de îmbrăcăminte pentru adulți și copii, obiecte de artizanat, jucării și multe altele. Toate aceste lucruri pot avea foarte mult succes în străinătate, se pot vinde mai bine decât la noi în țară.

Pe Etsy îți poți face un magazin online, trebuie să alegi o nișă pentru magazinul tău virtual, care se potrivește pasiunii tale și în care îți poți prezenta produsele într-un mod optim care să atragă clienții. După ce îți faci cont, poți urmări câțiva clienți care au produse similare pentru a vedea cam în ce constă prezentarea produselor pe un astfel de site.

Foarte important este ca toate produsele să fie fotografiate, imaginile trebuie să arate cât mai bine și clar, pentru ca să atragă clienții. Recomandat este să apelezi la serviciile unui fotograf profesionist care să te ajute în acest sens, să ai niște fotografii deosebite, de foarte bună calitate la produsele pe care vrei să le vinzi. Pentru a avea succes îți recomandăm să ai cel puțin 20-50 de produse prezentate în magazinul online, ideal ar fi să ai în jur de 100, apoi numărul lor poate fi și mai mare.

Toate produsele se prezintă în detaliu, descrierile trebuie să fie amănunțite (se specifică tipul de materiale și acceorii, mărimile, culorile, prețurile), pentru a oferi cât mai multe informații clienților. Fiecare produs va avea un titlu care trebuie să cuprindă cât mai multe cuvinte cheie și etichete care sunt folosite în căutările clienților pe Google sau pe acest site. Pentru a fi sigur că ai ales cuvintele potrivite este indicat să vezi mai întâi care dintre ele sunt mai frecvent utilizate.

Pentru a mulțumi clienții trebuie să le răspunzi rapid la mesajele trimise de ei, prin care cer anumite informații despre produse. De asemenea, comenzile trebuie finalizate cât mai repede pentru că toți clienții trimit banii înainte și de aceea au pretenția de a nu aștepta prea mult până când coletul este trimis. Plata se face prin card, prin PayPal, iar coletele se trimit prin poștă și Par avion. Pe acest site se primesc review-uri de la clienți, deci ca acestea să fie pozitive trebuie să ai produse de calitate, realizate corect, la timp, așa cum le prezinți în fotografiile de pe magazinul tău online.

Pentru a-ți vinde produsele există și alte platforme online, unde acestea pot fi prezentate și promovate. Ele pot fi prezentate și pe Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, aceste rețele sociale pot contribui la creșterea vânzărilor.

O altă modalitate de a-ți prezenta produsele pe Internet este să apelezi la un serviciu de realizare de magazine online. Într-un astfel de scenariu vei avea controlul total asupra afacerii tale. În plus, dacă apelezi la o echipă experimentată poți obține sfaturi utile cu privire la ce tip de site ar trebui să-ți faci și ce metode de promovare a afacerii trebuie să aplici pentru a-ți vinde mai repede produsele. Specialiștii de la SCDesign au experință în realizarea site-urilor de prezentare și oferă soluții profesionale în acest sens. Ei folosesc servicii de Design Grafic, Web Development, Web Design, Promovare, Markenting, Optimizare SEO, tehnologii HTML5, CSS3, WordPress, jQuerry, PrestaShop. Costurile pentru un site sau un magazin online depind de complexitatea proiectului realizat și sunt negociabile.