UNDE MERGEM/Târgul de bunătăţi la Câmpina

Redactia -

Sărbătorile de iarnă încep la Câmpina, unde, la început de decembrie, chiar înainte de Moş Nicolae, pe 3 şi 4 decemebrie, meşterii populari şi artiştii lucrului manual se întâlnesc pe Bdul Carol I, la Târgul lui Moş Nicolae, pentru a îşi expune creaţiile care vor înfrumuseţa casele şi sufletele celor care le vor cumpăra, unele dintre acestea ajungând cu siguranţă şi în cizmuliţele celor mici. De la Târgu Mureş, Rotar Alexandru- meşter sticlar şi Nobil Sticlar al Ordinului Cavalerilor Lup va aduce globuri create de el în atelierul său şi decorate manual chiar în târg. Icoanele în flori de mină şi scoarţă de copac create de Diana Serbanescu, meşter popular iconar din Piteşti pot fi cadouri unice şi mai ales de suflet. Şi tot cu multă răbdare şi dragoste sunt realizate şi chimirele, brâiele, iile, năframele şi bunditele care sunt aduse de meşteri populari din Bistriţa, Breaza, Braşov. 
Păpuşi din pănuşi de porumb, jucării din lemn, bundiţe de blană, pulovere şi veste tricotate manual din toate colţurile ţării, toate sunt făcute special pentru copiii cuminţi care îl aşteaptă pe Moş Nicolae în noaptea de 5/6decembrie. 
Artiştii lucrului manual vor aduce decoraţiuni de iarnă din pănuşi, materiale textile, globuri pictate manual, bujiterii şi genţi din piele unicat, toate cadouri perfecte pentru cei dragi.  Tot pe 3 şi 4 decembrie, la Casa Tineretului se vor desfăşura 12 ateliere de lucru pentru copii, susţinute de profesorii şi elevii de la şcolile şi liceele campinene, de Clubul Copiilor din Câmpina şi de Atelier Irma. 
În cadrul acestor ateliere copii îşi pot face singuri decoartiuni şi podoabe de Crăciun, pot crea felicitări de iarnă eco, electronice sau prin tehnică curling, vor învăţa să ţeasă semne de carte, să picteze pe lemn sau sticlă, să îşi facă singuri cadourile pe care le vor dărui famiilor lor. Alături de creatorii populari şi artiştii handmade vor ieşi în stradă, tot pe Bdul Carol I şi meşterii bunătăţilor, unele dintre de ele de post, aşa încât fiecare va găsi câte ceva pe placul lui. 
Brânzeturi de la Bran şi Fundată, ale preparatelor din carne din Rupea a€“ Braşov, Lapusel, Miercurea Ciuc, mierea din stupinele de la Cārtisoara- Sibiu şi Cozla a€“ Zalău, vinul roşu fiert de la Valea Călugărească, cu mere şi scorţişoară şi palincă de la Zalău, toate vor putea fi cumpărate din ultimul târg de bunătăţi din acest an din Câmpina. Vor putea fi degustate şi prăjiturile de casă din Baia Mare, ciocolată de casă de la Lipova, colacii secuieşti, vestita turtă dulce din Bascov- Argeş. Şi pentru cei ce îşi doresc şi produse speciale internaţionale, aducem din Italia felurite brânzeturi, pateuri dar şi dulciuri speciale din migdale, iar din Olanda specialităţi de caşcaval. Şi pentru că suntem în postul Crăciunului, ne-am gândit şi la credincioşii care ţin post care îşi vor putea cumpăra fructe şi legume proaspete, miere, dulceţuri, diferite feluri de zacuscă, măsline, pastă de roşii deshidratate, nuci, prune uscate fără fum, siropuri, pâine de casă, prăjituri de post şi turtă dulce.