Unde pot fi utilizate cu succes ţesăturii de poliester şi vâscoză?

Daniel Dimache -

Unde pot fi utilizate cu succes ţesăturii de poliester şi vâscoză?

Industria textilelor este una ce, mai mult ca oricând cunoaște o curbă ascendentă. Moda, tendinţele sunt două constante care reușesc să domine comportamentul de cumărare și consum oamenilor moderni, inclusiv al românilor care doresc să se găsească mereu în tendințe.

Milioane de metrii liniari de țesături din bumbac, mătase, vâscoză, poliester, elastan sunt transformate mereu în articole vestimentare, accesorii şi articole pentru casa, în obiecte menite să ne aducă un plus de plăcere în viața sau pur şi simplu să ușureze activitățile cotidiene. În rândurile următoare ne-am propus să discutăm despre două țesături populare: vâscoză rezistenta şi polyester, vom descoperi unde sunt intens utilizate şi de ce.

Vâscoză  – soluția flexibilă potrivită pentru numeroase situații

Vascoza este un hybrid, o combinaţie între fibre naturale şi artificiale, ce are proprietăţi deosebite. Elasticitatea, maleabilitatea, rezistența acesteia o fac preferată în industria textila dar şi în ce a accesoriile. Datorită caracteristicilor excepţionale, dar şi a modului facil de întreţinere vâscoză moale este apreciată atât de marile case de modă, de creatorii antreprenori, dar şi în atelierele mici locale. Este accesibilă şi poate fi transformată în eşarfe, rochii, bluză, fuste, batiste, accesorii cosmetice. Aplicabilitatea vâscozei nu se rezumă la sectoarele menţionate, aceste fibre regăsindu-se în articole de igienă personală, şi de igienă intimă, dar şi în articole pentru casa.

Vâscoză este variată ca textură, pornind de la stofa densă, pana la fibre lejer împletite, textura apreciată în sezonul cald. Se întreţine uşor şi nu îşi pierde flexibilitatea sau aspectul în timpul operaţiunilor de igienizare.  

Poliesterul – un sintetic apreciat

Ţesăturile de poliester rezistente au captat de ceva vreme atenția unor mari reprezentanți în modă dar şi în alte sectoare precum realizarea de accesorii şi articole pentru casa şi grădina. Practic, datorită rezistenței, a flexibilităţii şi a disponibilității, ţesăturile de poliester sunt cele mai utilizate în momentul prezent. 

Obiectele finite din poliester se întrețin ușor, se usucă repede, nu necesită atenţie sporită pe parte de aspect, având rezistență crescută la deformare plastică.

Poți folosi poliester pentru realizarea perdelelor, a tapiţeriilor, articolelor de protecţie, pentru pat, scaune. Țesătura este utilizata pentru realizarea lenjeriilor de pat, a articolelor de igienă dar şi pentru realizarea hainelor şi a accesoriilor care se simt moi şi răcoroase. 

Cele două steaguri sunt variate şi accesibile, deci nu este de mirare că sunt atât de apreciate.

Sursa de imagine:
katunes pcnok / Shutterstock.com