Unde s-a (tot) ajuns: Petrolul a plătit Petrosportului bani buni pentru fostul său junior Mihai Nițescu! În 2019, noul Petrolul a cheltuit circa 100.000 de lei cu grilele juniorilor „recuperați” de la același club!

Dragos Trestioreanu -

Unde s-a (tot) ajuns: Petrolul a plătit Petrosportului bani buni pentru fostul său junior Mihai Nițescu! În 2019, noul Petrolul a cheltuit circa 100.000 de lei cu grilele juniorilor „recuperați” de la același club!

Dacă în ceea ce privește contractele a cinci dintre noutățile Petrolului din iarna acestui an, clubul a fost mai „strâns la pungă”, să zic așa, Armando Vajushi, Michael Leonel Pierce, Pol Roigé Rodríguez și Serge Yvan Ekollo Malolo fiind antamați numai până la finele ediției 2019-2020, cu opțiune de prelungire, cu excepția celui din urmă care se va întoarce la clubul care l-a detașat, Astra Giurgiu, doar Andrei Răuță fiind „legat” pe un sezon și jumătate, în schimb, Mihai Nițescu, cel din categoria „U 20”, va rămâne „lup” vreme de trei ani și jumătate. Mihai, fratele mai mic al lui Tiberiu Nițescu, fost component al Petrolului în sezonul 2016-2017 al campionatului Ligii A Prahova, are o istorie interesantă, în afară că este un ex-internațional de juniori care părea a avea mare viitor. Nițescu jr. face parte din grupurile de foști juniori ai falimentatei SC FC Petrolul, cei care au trecut, în vara lui 2016, la un club nou format, club ce era patronat de către un om de afaceri, tatăl unuia dintre tinerii fotbaliști. Remarcat de scouterii clubului găzarilor și având parte de un feedback bun, Mihai a fost cumpărat, în luna decembrie a anului trecut de la Petrosport. Noul Petrolul – parafrazând – i-a plătit vechiului Petrolul grila în valoare, se zice, de 15-20.000 de lei a lui Mihai Nițescu! Unde s-a ajuns! Însă, nu a fost primul caz de genul acesta, însă nu din cauza conducerilor FC Petrolul!

Astfel, se spune că, anul trecut, același nou Petrolul i-ar fi plătit Petrosportului suma de 94.000 de lei, pentru a recupera mai mulți dintre foștii juniori ai Centrului de Copii și Juniori de la defuncta SC FC Petrolul Ploiești, intrată în faliment, în 2016. Cum, în urmă cu aproape patru veri, nu s-a ajuns la o înțelegere privind colaborarea cu oficialii celui care a devenit… Petrosport, care a luat marea majoritate a juniorilor din centru, plus antrenori tot de acolo, AS – devenită ulterior ACS – Petrolul ’52 a trebuit să plătească, de fiecare dată, grile. De fapt, ale tuturor celor pe care și i-a dorit de la fondare și în anii următori! Este incredibil ce s-a putut întâmpla ca un urmaș creditat cu drepturi depline, în scriptele FRF, al unui club numit Petrolul să ajungă să bage mâna serios în buzunar pentru a-și recupera „copiii”! Deși legală „anomalia”, tot e ceva de domeniul „filmului mut”! Să plătești circa 20.000 de euro, ba chiar și mai mult, mergând spre… 2016, ca să îți iei înapoi tinerii avuți în curte de predecesorul Petrolul, ce să mai! Fabulos! Fantastic! Ce afaceri!

Foto: Facebook personal