Unde se mută Piaţa Centrală din Ploieşti

Redactia -

Unde se mută Piaţa Centrală din Ploieşti

În şedinţa Consiliului Local Ploieşti din data de 21 decembrie va fi supus aprobării un proiect privind mutarea Pieţei Centrale din Ploieşti pe un alt amplasament, în vederea demolării şi construirii unei noi pieţe pe actualul amplasament. 

In urma controlului efectuat de catre I.S.C. Prahova, la obiectivul Piata Centrala Ploiesti, ca urmare a evenimentului din data de 09.05.2016, la sectorul interior destinat comercializarii florilor, au fost dispuse urmatoarele masuri :

  1. Expertiza tehnica pentru cerinta B1 – siguranta in exploatare la cladirea in care functioneaza Piata Centrala;
  2. Expertiza tehnica pentru cerinta A2 – rezistenta mecanica si stabilitate la cladirea in care functioneaza Piata Centrala.

Concluzia ce rezulta in urma efectuarii acestor doua expertize, o reprezinta faptul ca, Piata Centrala Ploiesti se incadreaza in grad seismic I.

          Prin urmare, fata de cele mai sus expuse, se impune realizarea unor lucrari de intervenţie realizate in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei existente, sau demolarea actualei constructii si realizarea unei constructii noi.

          In vederea realizarii acestor lucrari, este necesara relocarea comerciantilor si producatorilor particulari din Piata Centrala, pe un teren, unde sa-si desfasoare activitatea.

          Dintre toate suprafetele de teren pe care le detine S.C. Hale si Piete S.A., singurul care se preteaza la organizarea unei piete agroalimentare provizorii, il reprezinta terenul din Ploiesti, str. Grivitei, care in prezent are destinatia de “Parcare Bariere”, asa cum a fost preluat de S.C. Hale si Piete S.A. de la S.C. Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti S.R.L., in baza HCL nr. 173 din 29.04.2013.

          Acest teren are o suprafata totala de 1789 mp., iar suprafata necesara pentru realizarea unei piete agroalimentare provizorii, este de 1198,43 mp.