Unde sunt situate în Ploieşti corturile anticaniculă

Daniel Dimache -

Unde sunt situate în Ploieşti corturile anticaniculă
Primăria municipiului Ploiești anunță prelungirea măsurilor dispuse ca urmare a avertizărilor meteo emise pentru perioada 26.08.2023 – 27.08.2023, de disconfort termic accentuat cauzat de caniculă, cu temperaturi ridicate, ale căror valori maxime se încadrează între 33 – 37 gr Celsius și minime încadrate între 17 și 22 grade. ITU (indicele temperatură/umezeală) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Reamintim ploieștenilor existența, în oraș, a 9 (nouă) puncte de prim ajutor și de hidratare, care vin în sprijinul persoanelor afectate de caniculă.
Astfel, în zonele intens tranzitate din municipiul nostru au fost amplasate corturi special echipate, unde, prin intermediul personalului medical specializat, se pot acorda, în intervalul orar 10:00 -17:00, consultații medicale primare ploieștenilor care prezintă stare de rău, cauzată de disconfortul termic accentuat înregistrat în această perioadă.
Punctele de prim ajutor și de hidratare, amenajate de municipalitate, sunt semnalizate vizibil cu afișaje speciale care includ o cruce roșie și sunt amplasate în următoarele perimetre din oraș:
* Piața Aurora Vest;
* Piața Malu Roșu;
* Parcul Municipal Ploiești Vest (sâmbătă și duminică)
* Piața Nord;
* Centrul Civic;
* Piața Halele Centrale;
* Parc dendrologic “Mihai Viteazul”;
* Gara de Sud;
* Gara de Vest.
Facem precizarea că, sunt prezente surse de apă potabilă în toate piețele agroalimentare din oraș.
Totodată, în actualul context meteorologic, Primăria Municipiului Ploiești recomandă, în mod deosebit persoanelor în vârstă, precum și celor cu afecțiuni medicale, să evite expunerile directe la soare și deplasările prelungite în exterior.