Unde vor fi amplasate noile pasarele pietonale din Buşteni

Redactia -

Unde vor fi amplasate noile pasarele pietonale din Buşteni

Veste bună pentru șoferii care tranzitează orașul Bușteni. De azi (5 august 2013) se vor monta două pasarele pietonale care vor fluidiza traficul. Prezent ieri la Bușteni, Vicepremierul Gabriel Oprea și-a asumat responsabilitatea că până pe 14 august cele două pasarele vor fi funcționale.

Amplasamentul pasarelelor pietonale a fost stabilit ținând cont de zonele cele mai favorabile din punct de vedere tehnic, al siguranței, al utilității pietonale și fluenței traficului rutier, și anume zona pieței (DN 1 – km 131+200) și zona gării (km 31+400). De asemenea, în proiect este pevăzută și semaforizarea intersecțiilor care străbat DN 1 pe raza localității. Pasarelele vor fi montate provizoriu, pe o perioadă de un an de zile, până la construirea unor pasaje pietonale subterane.

Gabriel Oprea (viceprim-ministru): „Până pe data de 15 august trebuie să avem patru pasarele. Una la Comarnic, două aici, în Bușteni, unde este cel mai important nod și una la Azuga. Sunt niște soluții temporare, fiindcă aici, la Bușteni, vor fi acele soluții definitive – pasaj subteran, dar bineînțeles necesită fonduri și eu sunt convins că o să rezolvăm în timp și această problemă. Urgente acum sunt aceste patru pasarele. (…)O soluție definitivă este autostrada, dar acum trebuie să facem această urgență .”

Emanoil Savin – primarul orașului Bușteni: „Eu m-am opus mereu la construirea acestor pasarele, dar în acest moment am găsit înțelegere la Consiliul Județean și la Guvernul României să reușim să facem două pasarele provizorii, pentru un an de zile, până la construirea celorlalte două pasaje subterane.”