Mihnea Rădulescu rămâne unicul produs 100% al academiei clubului FC Petrolul Ploiești cu titulatura de „bun pentru echipa națională”! După meciuri în Ungaria, Israel și Cehia, urmează Spania, alături Iustin Răducan și coechipierii de la România „U 19”

Dragos Trestioreanu -

Mihnea Rădulescu rămâne unicul produs 100% al academiei clubului FC Petrolul Ploiești cu titulatura de „bun pentru echipa națională”! După meciuri în Ungaria, Israel și Cehia, urmează Spania, alături Iustin Răducan și coechipierii de la România „U 19”

Federația Română de Fotbal a anunțat că echipa națională „U 19” a țării noastre va participa, în perioada de întrerupere a sezonului intern oficial, la un turneu internațional amical, care va fi găzduit, în perioada 12-21 noiembrie 2023, de „Marbella Football Center”, din bine cunoscuta stațiune spaniolă cu același nume. Printre tinerii fotbaliști convocați cu acest prilej se numără și doi underi ai Petrolului Ploiești, mai precis mijlocașul de bandă Mihnea Rădulescu (foto la titlu, primul din dreapta jos, în tricou alb, și în text, cu numărul 20) și atacantul Iustin Răducan (foto, la titlu, cu numărul 19, și în text, alături de tatăl lui, Narcis Răducan, și cu numărul 7, la România „U 18”) . De subliniat că, în lotul pentru Spania, a fost inclus, ca și la precedentele acțiuni ale României „U 19”, și fostul fotbalist al echipei Petrosport Ploiești, în prezent împrumutat de FCSB la Unirea Dej, în eșalonul secund, mijlocașul central Victor Stancovici (foto jos, primul din dreapta, rândul de sus, cu numărul 8 și banderolă de căpitan). În Spania, „tricolorii” vor disputa trei meciuri, cu echipe din tot atâtea continente.

Dacă Răducan, fiul fostului internațional Narcis Răducan, este produsul unui club de tineret bucureștean, Sport Team, ploieșteanul Rădulescu este singurul produs 100%  al academiei FC Petrolul declarat „bun pentru (o) echipă națională”. Ca șef de generație 2005, Mihnea a fost pe nedrept neluat în calcul să fie selecționat la un lot național, până când mai noul selecționer piteștean Adrian Dulcea l-a convocat la România „U 19”. Fiu al fostului fotbalist Marius Rădulescu, în prezent antrenor la CSO Boldești, în Liga A Prahova, Rădulescu jr. s-a impus de la bun început printre „tricolori”, fiind printre remarcații meciurilor în care a jucat în turneele din Ungaria, Israel și Cehia. Numai ultimul a fost unul oficial, în urma căruia s-a obținut calificarea la Turneul de Elită, cea din urmă fază de dinaintea celui final, din Irlanda de Nord, de anul viitor. Pe lângă prestațiile apreciate, Mihnea Rădulescu va rămâne cel puțin deocamdată, în statistici și CV, cu un gol și câteva assisturi, la echipa națională a României „U 19”.

Debutant în turul sezonului regular în SuperLigă, coechipierul lui făcând-o în play-out-ul celui trecut, Iustin Răducan a fost și el apreciat în partida ca titular în primul eșalon, contra FCSB, incomodându-i vădit, atunci, pe masivii fundașii centrali ai bucureștenilor, Joyskim Dawa și Syabonga Ngezana. Prestația curajoasă a venit după debutul la „România U 19”, în turneul cu un caracter oficial din Cehia, după ce mai fusese selecționat și la loturi naționale de categorie mai mică de vârstă.

Împreună cu Mihnea, este de așteptat ca fiul lui Narcis să hărțuiască și defensivele adversarelor de la Marbella, mai exact cele ale Angliei „U 19” (15 noiembrie, ora 19.00), Mexicului „U 19” (18 noiembrie, 20.30) și Japoniei „U 19” (21 noiembrie, 12.00). De subliniat că, potrivit www.frf.ro, tragerea la sorți pentru Turneul de Elită din 2024 se va face luna viitoare. Se speră că, indiferent de rezultatul acestei trageri, „tricolorii” se vor întoarce victorioși, implicit calificați la turneul final. Până atunci, Mihnea Rădulescu și Iustin Răducan este de dorit să prindă cât mai multe meciuri în SuperLigă și, în special, cât mai multe minute pe teren, în echipamentul Petrolului.

Foto: www.frf.ro și www.sport.ro