Unirea Câmpina şi-a justificat postura de lider al Ligii A Prahova

Redactia -

Marţi, la Câmpina, pe arena Sterom, în prezenţa a cel puţin 800 de iubitori ai fotbalului, locali sau din judeţ, s-a disputat partida cea mai aşteptată a turului ediţiei 2011-2012 a Ligii A Prahova, dintre ocupantele primelor două poziţii, din ierarhia la zi: Unirea şi, respectiv, CS Blejoi Vispeşti. Despărţite de şase puncte, în clasament, de secondata lor, gazdele – neînvinse de 12 etape / şi-au justificat pe deplin postura de lider al eşalonului de elită prahovean, câştigând cu scorul 2-0 (2-0). Conştienţi că adversarii sunt mai rutinaţi şi mai tehnici, antrenorii Unirii, Costin Plăvache şi Marius Pălăceanu, le-au cerut elevilor lor să atace cu mult curaj încă din start buturile foarte tânărului Bogdan Manea, mizând pe viteza de reacţie a atacanţilor de buzunar, Nichifor şi Ed. Bica. Astfel, câmpinenii au deschis scorul chiar la primul lor atac mai consistent,  în minutul 3, după o fază lucrată tocmai de către cele două vârfuri. Ed. Bica a centrat în careul mare, iar Nichifor a preluat mingea, cu spatele la buturi, a pivotat şi, apoi, a şutat, de la 10 metri, direct în colţul stâng al porţii oaspeţilor. Dând lovitura devreme, localnicii au gestionat cu bine, ulterior, o fază periculoasă a Vispeştiului, R. Catană (9) trimiţând, cu pământul, acrobatic, un balon centrat, de pe drepta, de Năescu, portarul D. Şandru opunându-se brav egalării. După o perioadă de joc mai echilibrat, câmpinenii au majorat diferenţa, din două încercări. Mai întâi, speculativul Nichifor (27) a trimis, de la 16 metri, puţin pe lângă bara din dreapta porţii lui B. Manea, după o pasă a lui I. Filip, apoi, după doar două minute, a fost rândul lui Ed. Bica să iasă la rampă, el profitând de o inexactitate a căpitanului oaspeţilor, B. Onuţ. Acesta din urmă a ratat intervenţia la o minge aruncată de Bărăgan (foto, la minge; http://sport-campina.blogspot.com) în suprafaţa de pedeapsă, pe dreapta, Ed. Bica a preluat, la limita ofsaidului, şi a trimis, apoi, o diagonală perfectă, spre colţul lung. A fost o jumătate de oră foarte bună a fotbaliştilor de la Unirea, cei care au ştiut că oponenţii mai valoroşi nu-şi vor putea face jocul obişnuit pe un teren denivelat, din care mingea sărea mai rău ca dintr-o podea de sticlă.

În partea a doua a meciului, s-a  tot aşteptat revirimentul trupei lui Victor Roşca, din al cărui prim „11” a lipsit doar tânărul fundaş stânga Nincă, aflat acasă, cu un aparat ghipsat la picior, după ce a suferit o entorsă în partida de la Buşteni, contra Caraimanului. Însă, replica oarecum mai consistentă a echipei CS Blejoi Vispeşti nu a avut efect  şi pe tabela de marcaj, chiar dacă ocaziile mai importante s-au consemnat în dreptul vizitatorilor, prefaţate însă de un şut înşelător, din drop, al lui Nichifor (58),  apărătorul buturilor B. Manea reţinând, în doi timpi, pe linia propriei porţi. După doar un singur minut, Bridinel a trimis mult peste transversală, de la 12 metri, din unghi de 45 de grade, stânga, după o centrare a lui Fl. Gheorghe. Tot acelaţi vârf de atac a fost la originea altor două faze trase la indigo. Prima, în minutul 72, când a şutat de la 25 de metri, puţin lateral stânga, dar inspiratul D. Şandru a deviat în corner, de sub bara orizontală, iar a doua oară,  în minutul 90+4, când a trimis peste zid, de la aceeaşi distanţă şi cam din aceeaşi poziţie, portarul Unirii răspunzând din nou prompt, el respingând pe spate, tot de sub bara orizontală. A mai fost şi ocazia lui D. Nae (63), care – la centrarea de pe dreapta a lui Năescu – a expediat o lovitură de cap fără prea multă forţă, implicit pradă uşoară pentru goal-keeper-ul câmpinenilor.

S-a terminat 2-0, pe deplin meritat, jucătorii lui Vicky Roşca rămânându-i dator finanţatorului lor, Adrian Nistoroiu, prezent la arena de la intrarea în municipiul Câmpina, alături de actuali sau posibil viitori sponsori ai echipei CS Blejoi Vispeşti. Dar, campionatul e lung şi se mai pot întâmpla multe, lecţia  de ambiţie oferită de Unirea Câmpina picând numai bine, formaţia cu jucători în majoritate având centrul de greutate mai jos jucând ceea ce ştia mai bine şi ceea ce poate, la acest moment. Cum a făcut-o aproape la perfecţie, victoria a venit fără a fi prea mult periclitată, ceea ce a convenit de minune fanilor localnici. Oaspeţii au rămas datori, dar valoarea lor recunoscută şi, mai ales, orgoliul le pot oferi şansa abordării numai la victorie a partidelor de până la finele turului, pentru a se ţine aproape de merituosul lider din Câmpina.

Directorul tehnic Ion Cojocaru, care nu a stat locului o clipă, pe partea opusă băncilor de rezerve, Costin Plăvache şi Marius Pălăceanu, agitându-se în prea strâmtul spaţiu tehnic, şi-au condus spre succes, în derbi, următorii jucători: D. Şandru 7 – A. Stoica 6.5, Al. Neagu (cpt) 6.5, B. Şandru 6.5, Zecheru 6 – Cernea 6 (80 M. Ungureanu), Lambă 6 (89 A. Coman), Bărăgan 7, I. Filip 7.5 – Nichifor 8 (71 Dorişor 6), Ed. Bica 8 (89 R. Burlacu). Roşca a optat pentru următoare formulă de echipă: B. Manea 6 – Năescu 6.5, (73 Kamara 6), Al. Popa 6, B. Onuţ (cpt) 5.5, Pintilie 6 – Secreţeanu 6 – Oct. Gheorghe 5.5 (Fl. Gheorghe 5.5), Cr. Vlad 6, R. Catană 6.5 (90+1 V. Răducanu) – D. Nae 5.5, Bridinel 7. Partida a fost condusă de către un trio ploieştean format din Ovidiu Oprea, Ionuţ Necula şi Robert Nuţu, primii doi oficiind de nota 7, fiecare, iar al treilea – de 7.5, pe semnalizarea lui fiind anulat golul de 3-0 al gazdelor. Observator a fost primarul comunei Iordăcheanu, Constantin Safta. Oprea şi-a făcut meciul greu, pe final, atrunci când a trecut cu vederea o împingere a unuia dintre echipierii Unirii,  dar s-a redresat repede, în rest neavând decizii contestabile. Nuţu a rezistat cu bine protestelor de după semnalizarea ofasaidului ce a condus la anularea acelui gol, făcându-şi, apoi, treaba fără niciun fel de probleme. Interesantă alegerea brigăziii pentru derbi: centralul face parte din lotul Ligii a II-a, putân fi delegat, de către Ion Crăciunescu, chiar şi la un joc de prim eşalon, asistentul de la tuşa unu aparţine efectivului Ligii A Prahova, în vremea ce al doilea tuşier oficiază cu un eşalon mai sus.