Unirea Urlaţi – lider insolit al ierarhiei Ligii A Prahova

Redactia -

După patru etape scurse din ediţia 2012-2013 a campionatului Ligii A Prahova de fotbal, în fruntea clasamentului, cu 12 puncte, două mai mult decât următoarea clasată, CSM Câmpina, se află o echipă care – în sezonul trecut – se lupta din greu să se menţină deasupra liniei retrogradării! Cu o arenă modenrizată, dar mai ales cu un sponsor nou, ambiţios şi puternic pentru acest nivel competiţional, Ion MIhai, fost patron al Prahovei 2010 Tomşani, preluată, tomana trecută, de către Radu Călin, Unirea afişează un alt look şi se laudă cu realizări de 100% până în prezent.

În runda desfăşurată în week-end s-au consemnat următoarele rezultate: CSU Păuleşti – CSO Plopeni 1-0 (1-0); Caraimanul Buşteni – Chimia Brazi 0-0; Avântul Măneciu – AFC Brebu 1-3 (0-1); CS Blejoi – Voinţa Vadu Părului 7-2 (4-1); CS Băneşti Urleta – Brădetul Ştefeşti 5-0 (3-0); Unirea Urlaţi – Progresul Drăgăneşti 3-0 (3-0); AS Ploieşti – Precizia Breaza 4-1 (0-1); CS Ceptura – Petrolistul Boldeşti 0-4 (0-3); FC Astra II Ploieşti – CSM Câmpina 0-3 (0-2). După cum se poate observa, s-au consemnat câteva hai să le zicem surprize, asta mai ales prin proporţiile scorului, la Urlaţi şi, respectiv, Ploieşti, pe „Matizol”, formaţii care erau clasate în partea de sus a ierarhiei, precum Progresul Drăgăneşti şi Precizia Breaza, capotând la o diferenţă destul de mare de goluri. Surprinde, plăcut de data aceasta, şi CS Blejoi, trupa fostului fundaş central Bogdan Onuţ dovedindu-se o veritabilă… maşină de goluri, atât acasă, cât şi în deplasare, cu o medie puţin peste patru reuşite/meci. Blejoiul a înscris deja de 17 ori, având cele mai multe goluri marcate, la egalitate cu Petrolistul Boldeşti, din Liga A Prahova!

Altfel, grupările venite din Liga a III-a, fără să fi şi retrogradat, Chimia Brazi şi, mai ales, CSO Plopeni, se zbat în anonimat, din punctul de vedere al rezultatelor, cei din urmă pierzând, în această rundă, la Păuleşti (foto: Daniel Cosarek), iar primii fiind egali unei echipe mai mult decât modestă, şi în acest sezon, Caraimanul Buşteni. După patru etape, Plopeniul e pe locul 8, iar Chimia – chiar trei poziţii mai jos! În sfârşit, se vede că nou-promovatele, Brădetul Ştefeşti şi, mai ales, Voinţa Vadu Părului, nu fac faţă deloc eşalonului imediat superior, fiind ciuca bătăilor în prima parte a întrecerilor, ultimii – şi din clasament – primind mai mult de cinci goluri/partidă! Tot la capitolul „surprize neplăcute” am înscrie şi eşecul de pe teren propriu al Avântului Măneciu, în faţa grupării AFC Brebu, învinsă fără drept de apel la Blejoi, scor: 6-1, în urmă cu două runde!