Unitățile de învățământ din Filipeștii de Pădure reiau cursurile cu prezența fizică la ore

Daniel Dimache -

Unitățile de învățământ din Filipeștii de Pădure reiau cursurile cu prezența fizică la ore
 
Unitățile de învățământ din comuna Filipeștii de Pădure reintră în scenariul verde și își reiau cursurile cu prezență fizică la ore, în urma scăderii numărului de cazuri Covid din localitate.
 
Având în vedere Rata incidenței cumulative a COVID-19, 0,95 la 1000 de locuitori, începând cu data de 29.03.2021, activitatea la Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure, Liceul Tehnologic Filipeștii de Pădure, structură a Liceului Teoretic și Școala Gimnazială „Ioan Moga” Dițești, se va desfășura conform Scenariului 1 (verde), adică, prezența fizică în școală, a tuturor elevilor. De asemenea, grădinițele din comună își desfășoară activitatea cu prezența fizică a preșcolarilor.
Scenariile de funcționare se vor actualiza, în funcție de datele primite de la D.S.P privind rata incidentei cumulative a cazurilor de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.
 
Conform raportării întocmite de C.J.C.C.I. I.S.U. Prahova (Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova), la nivelul localității Filipeștii de Pădure se înregistrează:
– 10 persoane diagnosticate pozitiv (îmbolnăviri).
– 14 persoane în carantină (persoane care au intrat în contact cu persoane pozitive sau persoane care au venit în România din ţările cu risc epidemiologic ridicat, pentru care este necesară carantina de 14 zile).