Uniunea Centrelor de Mediere din Romania a ales noua conducere pentru urmatorii 2 ani

Redactia -

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania a ales noua conducere pentru urmatorii 2 ani

Intre 17-19 mai 2013 a avut loc la Sinaia al VII-lea Congres al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) – federatia nationala infiintata in 2005, ce reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Desfasurat sub denumirea “10 ani de mediere”, Congresul a celebrat inceputurile profesiei de mediator in Romania, fondata in anul 2003 prin proiectul-pilot al Ambasadei SUA si Ministerului Justitiei din Romania.

La Congres au participat cca 120 de reprezentanti ai asociatiilor din tara, bucurandu-se de mesaje din partea Federal Mediation and Conciliation Service (agentia specializata a guvernului S.U.A.) si The Slynn Foundation (U.K.). Momente deosebite au fost prilejuite de prezentarea mesajului ASR Principele Nicolae al Romaniei de catre dl. Ioan-Luca Vlad, consilier privat onorific al Familiei Regale a Romaniei, precum si de interventia doamnei teatrului romanesc Ilinca Tomoroveanu. Prezente speciale au fost de asemenea dna Anamaria Lucia Zaharia din partea GEMME – Sectiunea Romana, dna Carmen Sahan din partea Directiei Protectia Copilului din cadrul M.M.F.P.S.P.V., dl. Ovidiu Demetrescu din partea British-Romanian Chamber of Commerce, dna Ioana Enache din partea institutiei Avocatul Poporului, acestia transmitand participantilor mesaje de deschidere si sustinere catre profesia “facatorilor de pace”.

In acelasi timp, Uniunea si-a ales organele de conducere pentru urmatorii 2 ani. Dl. Mugur Bogdan Mitroi a fost reconfirmat in functia de presedinte. Biroul Executiv va fi alcatuit din prim-vicepresedinte dl. Dorin Valeriu Badulescu-Centrul de Mediere Buzau si vicepresedintii dna Gabriela Ichim-Centrul de Mediere Bacau, dna Marina Ioana Alexandru-Centrul de Mediere Baia Mare, dna Valentina Popescu- Centrul de Mediere Calarasi, dna Anda Pausan- Centrul de Mediere Ploiesti, dna Anamaria Tuluc- Centrul de Mediere Sibiu, dl. Lucian Marian Enache- Centrul de Mediere Constanta, dl. Valentin Trifescu- Centrul de Mediere Neamt, dl. Stef Nicolae Stefan- Centrul de Mediere Salaj, dl. Marin Padeanu- Centrul de Mediere Craiova. Functia de secretar general va fi detinuta de dna Rodica Cociu-Anghel- Centrul de Mediere Ploiesti.

Printre obiectivele noii echipe de conducere a U.C.M.R. se afla continuarea preocuparilor pentru activitatile care sa consolideze statutul stabil al profesiei de mediator in societatea romaneasca ca o functie sociala esentiala, precum si continuarea dezvoltarii colaborarilor international cu organisme si organizatii din domeniul ADR din Europa si din SUA, astfel incat federatia sa ramana un standard de calitate, performanta si profesionalism in domeniul medierii.