Uniunea Europeană sprijină dezvoltarea resurselor umane, cu precădere industria prelucrătoare din România

Redactia -

Uniunea Europeană sprijină dezvoltarea resurselor umane, cu precădere industria prelucrătoare din România

Pe 20 decembrie, la București a avut loc lansarea oficială a proiectului Creșterea competitivității și productivității organizațiilor prin calificarea resurselor umane în domeniul „Tehnician Metrolog”, un amplu proiect cofinanțat din Fondul Social European: 300 de angajați din Industria Prelucrătoare vor deveni Tehnicieni Metrologi Specialiști până la finalul anului 2013.

Beneficiarul proiectului, compania Crivas Consult, în parteneriat cu S.C. Compa S.A. Sibiu, a prezentat oportunitățile de calificare profesională pentru angajații din industria prelucrătoare și nu numai. Cursurile organizate de Crivas Consult sunt gratuite și oferă certificare în domeniul „Tehnician Metrolog”, nivelul 3. Cursurile sunt recunoscute la nivel național și european primind avizul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Proiectul se adresează în exclusivitate angajaților din industrie, cu precădere celor domiciliați în cele cinci zone de implementare, din totalul de opt regiuni de dezvoltare, conform directivelor europene: Centru, Bucuresti-Ilfov, Sud, Nord-Vest și Sud-Est. Proiectul, început în 2011, se va derula până la finalul anului 2013 în centrele de calificare profesională partenere organizate în cadrul societăților comerciale afiliate Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013/80/2.3/S/57719.
Societăți comerciale participante: COMPA Sibiu, RELEE Mediaș, Întreprinderea de Reparații Auto Câmpina, PETROUTILAJ Poiana Câmpina și începând din 2012: Uzina Mecanică București.