Uniunea Naţională a Studenţilor din România se alătură grevei profesorilor

Redactia -

Uniunea Naţională a Studenţilor din România se alătură grevei profesorilor

Uniunea Naţională a Studenţilor din România este alături de profesorii din ţară aflaţi în grevă împotriva unei conduceri politice care ameninţă în mod direct cel mai important factor constitutiv al omului în calitatea sa de om, educaţia. Tinerii îşi doresc fapte şi nu vorbe, iar acest lucru îi motivează să se implice în cadrul unor manifestări care influenţează în mod direct societatea în care aceştia trăiesc.

Învăţământul românesc se află într-o cădere liberă, existând o serie de probleme grave care afectează atât profesorii, cât şi elevii. Aceste „maladii” educaţionale au o vechime considerabilă şi totuşi nu au fost luate niciodată în serios. Astfel, s-a ajuns la o situaţie fără precedent în care viitorul ţării noastre, făurit exclusiv pe baza educaţiei, este ameninţat de indiferenţa unor entităţi aflate în funcţii publice importante, se arată în comunicatul UNSR.

„În această situaţie, tinerii studenţi, membri ai UNSR, au decis să se implice pentru a realiza o schimbare. Vineri, 9 iunie 2023, aceştia vor purta o bandană albă în timpul examenelor, în semn de solidaritate pentru cadrele didactice care se luptă cu un sistem divizat pe clase politice fără pârghii şi canale de comunicare care să abordeze unitar problema actuală. Studenţii speră că prin intermediul dialogului se va ajunge la un progres, iar în caz contrar sunt pregătiţi să se alăture profesorilor la protestele ce vor avea loc în diferitele oraşe ale ţării.

Mesajul tinerilor este simplu: ‘Vrem fapte, nu vorbe!'”, transmite Uniunea Naţională a Studenţilor din România.

 

Foto: www.pexels.com