Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești reușește să rămână printre premianții RREP

Redactia -

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești reușește să rămână printre premianții RREP

Peste 100.000 de euro au plecat, și în acest an, către cei mai bun studenți români din domeniul ingineriei, prin Roberto Rocca Education Program. Acesta premiază studenți de vârf ai universităților cu profil tehnic din țară cu burse în valoare de 2.400 de euro fiecare, prin susținerea financiară a TenarisSilcotub.

Un număr de 80 de universități din 11 țări sunt implicate în acest program, care este finanțat de companiile Tenaris, Ternium și Techint.

Anul acesta, bursele din România au fost acordate unui număr de 40 de studenți. Cei mai mulți provin de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (19 bursieri), în timp ce restul au mers către tineri de la Universitatea Politehnică București (10), Universitatea Tehnică Iași (8) si Universitatea Petrol – Gaze Ploiești (3).

Cei 40 de câștigători au fost aleși din sute de candidați, prin centrele de evaluare ale TenarisSilcotub, cu sprijinul universităților partenere. Selecția a ținut cont atât de rezultatele academice ale candidaților, cât și de aptitudinile personale, capacitatea de lucru în echipă, abilitatea de a inova și recomandările primite din partea universităților.

TenarisSilcotub a recunoscut meritele bursierilor Roberto Rocca în cadrul unui eveniment dedicat lor desfășurat astăzi la Casa Capșa în București, un istoric loc de întâlnire al intelectualității românești. Studenții au fost felicitați de top managementul TenarisSilcotub și de profesorii lor și au avut ocazia să se întâlnească cu Tudor Giurgiu, un clujean ce a devenit în timp un nume emblematic pentru cinematografia românească.

„Educația și cunoașterea sunt căile prin care societatea poate să evolueze cu adevărat. De aceea, TenarisSilcotub investește în educație la toate nivelurile, sprijinindu-i pe cei care văd propria educație și carieră ca o prioritate. Bursele Roberto Rocca reprezinta una din căile prin care TenarisSilcotub îi încurajează pe tinerii talentați să devina mai buni, să își dorească mai mult, să se dedice visurilor lor. Acestea sunt mai mult decât o simplă recunoaștere a meritelor lor, sunt un ajutor pentru viitoarele lor cariere de manageri sau experți în domeniile pe care aleg să le urmeze,” a spus Gabriel Podskubka, Președintele Consiliului de Administrație TenarisSilcotub, la eveniment.

Mădălina Lozneanu, unul dintre cei 3 studenți ai Universității de Petrol și Gaze din Ploiești premiați astăzi spune că „a face parte din acest program îmi dă posibilitatea de a interacționa direct cu oameni bine pregătiți din domeniul ingineriei, care sunt gata să îmi ofere sprijin. Cred că studenții ar trebui să aplice pentru acest program, pentru că reprezintă un punct de lansare și chiar o posibilitate de angajare; am văzut că în ultimii ani Tenaris a investit foarte mult în tineri. Bursa în sine nu este deloc de neglijat și reprezintă o susținere financiară care poate contribui la perfecționarea educației noastre.”

Începând din 2006, prin Roberto Rocca Education Program li s-au acordat studenţilor români 270 de burse de studiu, la nivel de licenţă si master. Bursierii au de asemenea ocazia să participe la internship-uri în cadrul companiei și păstrează permanent legătura cu angajații acesteia.

„Promovând excelența în domeniul tehnic, TenarisSilcotub sprijină, încă din momentul formării lor, tinerii care are au astfel de idealuri. Acești tineri nu excelează doar din punct de vedere academic, ci au demonstrat potențialul de a de a fi lideri în domeniul lor de activitate și de a se integra într-o echipă de profesioniști ”, a declarat Dana Barbara, Manager Resurse Umane TenarisSilcotub.

Compania sprijină educația de la nivel de liceu și până la programe post-doctorale.

Astfel, la nivel de liceu, TenarisSilcotub acordă anual Burse de Merit și Premii de Excelență liceenilor cu rezultate deosebite din Zalău, Călărași și Câmpina, orașele în care compania are centrele de producție în România. De acest program au beneficiat până acum peste 900 de elevi. De asemenea, Liderii Mileniului Trei oferă educație complementară, iar EcoProvocarea este o competiție educațională pe teme de mediu unicat în învățământul liceal românesc.

Prin cea mai recenta inițiativă a sa de a sprijini învățământul tehnic, TenarisSilcotub a investit 270.000 USD în dotarea unui laborator performant de pneumatică și hidraulică într-un liceu tehnologic din Zalău, care va putea fi folosit de elevii tuturor școlilor locale pentru a dobândi experiență practică, ceea ce îi va ajuta să se pregatească mai bine pentru viitoarele lor meserii tehnice.

Pentru studenți și tinerii absolvenți, TenarisSilcotub oferă programe de internship, de vară și internship de diplomă, prin care aceștia au oportunitatea de a lucra într-o companie industrială în care se folosesc tehnologii avansate. Totodată, Programul Global Trainee le oferă absolvenților șansa de a-și începe în forță cariera într-un mediu multicultural plin de provocări, alături de un lider global.

De asemenea, 11 absolvenţi ai facultăţilor tehnice din Romania au beneficiat de burse de doctorat pentru studii în străinătate. Pentru ediţia 2012-2013 a burselor de doctorat, înscrierile se fac pe site-ul www.robertorocca.org, începând cu mijlocul lunii octombrie.

 

Despre Tenaris

Tenaris este lider global în producţia şi furnizarea de produse tubulare şi servicii utilizate în activităţile de foraj, exploatare şi producţie a petrolului şi a gazelor, şi lider în furnizarea de produse tubulare utilizate în industria energetică şi petrochimică, precum şi în aplicaţii specializate din domeniul auto-moto şi industrial.

Reţeaua noastră globală integrată de facilităţi de producţie, cercetare şi dezvoltare, şi servicii pentru clienţi ne permite să colaborăm cu clienţii noştri pentru a le întruni cerinţele privind furnizarea la timp a unor produse de înaltă performanţă cu utilizare în medii de operare tot mai complexe sub aspectul protecţiei mediului înconjurător.

www.tenaris.com

Despre TenarisSilcotub                                          

TenarisSilcotub, este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici utilizate in diverse aplicaţii din industria petrolului şi gazelor, mecanică, auto şi energetica. Companie detine unitati de productie la Zalău, Călăraşi si Campina, un centru de servicii pentru clienti in Ploiesti , birouri comerciale in Bucuresti. TenarisSilcotub are 1500 de angajati, a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de circa 500 milioane USD si exporta circa 80% din productia sa.

Ternium

Ternium este un producător de produse plate şi lungi din oţel, având centre de producţie în Mexic, Argentina, Venezuela, Guatemala şi SUA. Dispunând de procese integrate de fabricaţie a oţelului şi de furnizare a produselor şi serviciilor cu valoare adăugată, Ternium este una dintre companiile siderurgice lider în America Latină.

www.ternium.com

Techint

Techint este un furnizor global de servicii în domeniul ingineriei, construcţiilor şi achiziţiilor, având o prezenţă puternică în America Latină, Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Afacerea Techint cuprinde, de asemenea, explorarea, producţia şi transportul de petrol şi gaze.

www.techintgroup.com