Unul dintre antrenorii de pe lista scurtă a Petrolului a fost la meciul cu CS Balotești. A jucat, odată, și în galben și albastru

Dragos Trestioreanu -

Unul dintre antrenorii de pe lista scurtă a Petrolului a fost la meciul cu CS Balotești. A jucat, odată, și în galben și albastru

Așa după cum a fost făcut cunoscut destul de recent, fostul secund al lui Leo Grozavu și, apoi, al lui Octavian Grigore, din mandatele din tur ale celor doi pe banca Petrolului, Mugurel Cornățeanu, și-a terminat interimatul odată cu încheierea ultimului mici din acest an, contra ilfovenilor de la CS Balotești. Deși sub comanda lui Cornățeanu, în ultimele două partide ale anului, cele de la Ghermănești, cu Sportul Snagov, și de pe arena Ilie Oană, cu Baloteștiul, Laurențiu Marinescu și coechipierii săi au obținut două succese, 1-0, respectiv 5-1, asigurându-și astfel apropiata trecere peste ani pe poziția a treia, cea de baraj, din ierarhia eșalonului secund, tehnicianul, care are și licența Pro, și-a finalizat, deci, scurtul interimat.

La ultimul duel oficial din 2018, desfășurat pe „Ilie Oană”, în compania unei formații de sub linia roșie, cea a retrogradării, CS Balotești, într-una dintre lojele de la stadion a luat loc și fostul echipier al SC FC Petrolul, din al doilea și, apoi, primul eșalon, Daniel Oprița. Cel căruia i se mai spune și Dinel, după prenumele unui fost finanțator al Universității Craiova, echipă la care reșițeanul a jucat, nu și-a ascuns niciodată simpatia față de echipa fanion a Ploieștiului și a Prahovei, el rămânând cu amintiri plăcute din vremea când a combătut la Petrolul. Aflat, nu o dată, pe listele de antrenori, care să fie aduși la trupa clubului găzarilor, se zvonește că și acum ar fi în aceeași postură, iar prin venirea la Ploiești a îmbinat… utilul cu plăcutul!

Se mai speculează că, pe aceeași listă scurtă pentru pauza de iarnă, s-ar mai afla și numele bine cunoscutului Edward Iordănescu, acesta recunoscând, și public, că nu a refuzat niciodată o ofertă de la Petrolul, echipă pe care își dorește foarte mult s-o antreneze. Dar, a precizat, numai dacă i se vor îndeplini câteva condiții de maximă importanță pentru a face, cu adevărat, mare performanță, aici. În sfârșit, al treilea nume de pe listă este – mare surpriză! – cel al lui Ionuț Popa, singurul dintre cei vizați care este acum sub contract. Mai precis la UTA Arad, el fiind recent adversar al „lupilor”, la Ploiești, atunci când a obținut o remiză greu digerabilă de către suporterii „galben-albaștrilor”. Cu același prilej însă el s-a mai făcut „remarcat” și cu alergarea pe teren a unui jucător de-al său, Norbert Janos, fiind oprit cu greu să nu-l bată – „omoare”, a zis, nervos, antrenorul! – pe cel care ratase o ocazie de a decide meciul, pe final. Janos a trebuit să se dezechipeze într-o cameră alăturată vestiarului echipei sale, pentru ca incidentul să nu degenereze, iar după revenirea la Arad i s-a reziliat contractul! Un obicei mai vechi al lui Popa, acesta având intenția anterior, la un meci, să-l bată pe… patronul Fortunei Covaci! Însă, a fost și adulat la Iași, de fanii Politehnicii locale, în perioada când favorita lor făcea meciuri apreciate.

Pe scrut, Oprița are meritul promovării Juventusului București, actuala Daco Getica, până în Liga 1, Iordănescu jr. – pe cel al rezultatelor mai presus cu mult decât nivelul efectivelor avute la dispoziție la Pandurii Târgu Jiu și Astra Giurgiu, iar Popa, pentru salvarea incredibilă de la retrogradare a timișorenilor de la ACS Poli, care începuseră o ediție din Liga 1 cu un deficit foarte mare de puncte. Unul pe care, sub comanda lui „Popică” l-au anulat incredibil. Stând strâmb și judecând drept, dar și respectând principiul „de gustibus non disputandum”, aș opina că, dacă la Petrolul se dorește o promovare în Liga 1 și, apoi, atacarea imediat a primelor locuri, urmată de calificarea în cupele europene, atunci alesul ar trebui să fie Edi Iordănescu. Dacă se va dori doar o promovare și, ulterior, fie ce-o fi, doar detonând câte o „bombiță”, când și când, pe prima scenă, ar merge oricare dintre ceilalți doi!

Foto: www.libertatea.ro și www.debanat.ro