Unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria Petrolului împlinește astăzi 35 de ani! Adoptat de România, Younes Hamza iubește din suflet clubul găzarilor, care încă are nevoie de el!

Dragos Trestioreanu -

Unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria Petrolului împlinește astăzi 35 de ani! Adoptat de România, Younes Hamza iubește din suflet clubul găzarilor, care încă are nevoie de el!

Astăzi, 16 aprilie 2021, bărbatul care s-a născut acum 35 de ani la Monastir, în frumoasa Tunisie, și care a ajuns la vârsta de aproape 26 de ani la Ploiești, pentru a deveni unul dintre importanții fotbaliști din istoria Petrolului, golurile sale din preliminariile și play-off-ul Europa League rămânând pe veci întregistrate pe retina iubitorilor clubului găzarilor, aniversează trei decenii și jumătate de viață! O face la Ploiești, a doua casă a lui devenită… prima, după căsătoria cu o concitadină a noastră, mama frumoasei fetițe a unui tunisian și a unei românce! Plecând de la Étoile Sportive du Sahel, din prima ligă a țării lui de baștină, să cucerească Europa, nord-africanul și-a ales drept prim loc pentru a dovedi cine este… Younes Hamza, la SC FC Petrolul Ploiești!

După doi ani și 26 de zile în reședința județului Prahova, Younes și-a început periplul prin… altă lume: Bulgaria, Iran, Grecia, Turcia și Qatar, cu trei reveniri în România, de două ori la Concordia Chiajna (o dată însă fără să poată fi legitimat) și actualul Petrolul) și mai multe în Grecia. Acolo unde internaționalul tunisian s-a dovedit a fi golgheterul unor echipe importante din Superliga Greciei. În prezent la Chiajna, Hamza nu ezită niciodată totuși să afirme că Petrolul rămâne non-stop în inima sa!

La 35 de ani, arătând ca și tras prin inel, Younes Hamza pare încă departe de a pune ghetele în cui, însă, în ziua în care va anunța că o va face, în secunda doi ar trebui obligatoriu să aibă pe masă oferta Petrolului, în indiferent ce post și-ar dori! Numai astfel și-ar putea împărtăși tinerilor petroliști, și nu numai lor, din experiența bogată a sa din diverse campionate din Africa, Europa și Asia. Și cine nu ar avea nevoie de așa experiențe? La mulți ani sănătoși, Younes Hamza!

Foto:  Facebook personal și www.liga2.prosport.ro