Vedran Vrhovac a plecat ieri, Armando Vajushi părăsește Ploieștii mâine seară, iar Senad Jarovic mai stă. Că așa-i jocul pe la noi: i-am da afară pe toți dacă am putea, dar nu-i voie!

Dragos Trestioreanu -

Vedran Vrhovac a plecat ieri, Armando Vajushi părăsește Ploieștii mâine seară, iar Senad Jarovic mai stă. Că așa-i jocul pe la noi: i-am da afară pe toți dacă am putea, dar nu-i voie!

Dacă, la momentul postării fotografiei „proscrișilor de la Vega”, alături de antrenorul Cristian Iordache, acesta din urmă îi avea sub comandă pe Armando Vajushi (foto mijloc și jos), chiar din iarnă, Senad Jarovic (foto jos, în dreapta, alături de autorul acestor rânduri) și Vedran Vrhovac (foto sus), de ieri, cel din urmă a spus adio Petrolului. A fost chemat în Bosnia-Herțegovina de către agentul său, cel care i-a cerut să părăsească clubul găzarilor, posibil găsindu-i o echipă la care să-și continue cariera. Cum în perioada ploieșteană nu prea l-au dat banii afară din casă, Vedran – care mai avea un an de contract – și-a luat la revedere de la colegii de suferință, l-a sunat pe tehnician, l-a anunțat și a plecat.

De mâine seară, îl va imita Vajushi, fostul internațional albanez adulat de iubitorii fotbalului-spectacol din Ploiești vreme de doi ani și jumătate terminând un contract care putea fi prelungit automat. Evident, în cazul promovării, dar și numai dacă ambele părți, jucător și club, și-ar fi dorit-o. Cum clubul și-a exprimat dorința rerală, cea de a scăpa de el încă din iarnă, mai exact cu șase luni îanintea finalului de contract, Armando s-a ținut de cuvânt, plecând de la Petrolul când va promova! Din păcate, nu s-a putut fotografia și el cu acel trofeu în brațe, să se bucure din plin de această performanță, pentru că, repet, a fost dat la o parte! Dar, despre el vom mai „vorbi”.

În sfârșit, înzestratul antrenor Cristi Iordache își va continua munca (și) la terenul de lângă bazinul din Rafinăria Vega, de pe 1 iulie 2022 numai cu Senad Jarovic, în prezența ca în fiecare zi a unui medic. Germanului îi va expira angajamentul pe 30 iunie 2023. Rămâne de văzut cât va rezista și el marasmului de la Ploiești. Unul care nu mai este un secret, fiind recunoscut și din interior, de altfel. Ceea ce înseamnă, de fapt, că-i o realitate. Un adevăr pe care nu l-aș fi crezut posibil, nciun moment! Mai ales că fusese și negat, pentru o vreme, de către oameni în care aveam o deplină încredere. Dar, așa-i la fotbal sau așa-i jocul pe la noi: i-am da afară pe toți dacă am putea, dar nu-i voie!

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook