Unul pentru mama, altul pentru tata şi un cadou de la Hamza Younes!

Redactia -

„Regele” Hagi a încercat un „joc” cu mai tânărul său emul, Cosmin Contra, spunându-i acestuia, la Arenele BNR din Bucureşti, la Openul de tenis al lui Ion Ţiriac şi Ion Năstase, că Viitorul Constanţa e dinainte învinsă de către Petrolul, în meciul de sâmbătă, 27 aprilie 2013, de la Ploieşti. Contra nu a gustat deloc „poanta” şi nu s-a lăsat deloc păcălit. De „adormit” – nici atât. A trimis pe teren 11 fotbalişti montaţi să joace cât pot ei de bine, fără să creadă că le va fi uşor. În prima repriză, terminată cu un scor alb, „victimele” sigure au pus chiar probleme. Nu foarte mari, dar au pus. Asta deşi e cam greu  s-o faci cu o echipă care are cel mai bun tandem de atacanţi din Liga I. Cu atât mai mult, cu cât în tribună s-au aflat, pentru prima oară, părinţii golgheterului „lupilor”, Jeremy Bokila (foto sdreapta; www.fcpetrolul.ro), mama – Marie-Veronique – şi tatăl,  David, fost jucător în Belgia, la Harelbeke. I-au trebuit fiului lor 57 de minute pentru a „scoate din joben” o execuţie magnifică: şut de la 25 de metri, cu stângul, în vinclu! Asta după ce Hamza Younes (foto stânga, la minge, atacat de Alexandru Lazăr, priviţi de Ovidiu Hoban, Geraldo Alves şi Nicolae Dică; www.fcpetrolul.ro) ni l-a readus în minte, 180 de secunde mai devreme, pe vârful letal din campionatul trecut, preluând acorbatic şi plasând, apoi ,balonul în colţul drept, după pasa senzaţională a lui Laurenţiu Marinescu. Cel care a făcut în 40 de minute de „n” ori mai mult decât o făcuse Gualberto Mojica, jucătorul schimbat de el. La 2-0, Viitorul a devenit… trecutul şi s-a Jeremy_Bokila_dupa_un_gol_cu_Viitorul_27.IV.2013_fcpetrolul.ropierdut undeva în urmă, mai ales când Jeremy i-a dedicat şi tatălui un gol, în minutul 83, după ce o făcuse mamei, la cea dintâi reuşită. Atunci, a trimis în cross, de la 15 metri, de pe dreapta, în urma unei alte pase foarte bune a lui Marinescu. Nu s-au auzit vuvuzele ca în Congo, după cum a spus David Bokila, dar atmosfera tot le-a plăcut pe arena pe care fiul lor marchează la foc continuu! Emoţionante au fost felicitările pe care petroliştii le-au adresat, în tribuna I, fericiţilor părinţi ai favoritului lor, după fiecare reuşită a acestuia!

Petrolul a jucat iar foarte bine, a construit cu mult calm, a trecut peste faptul că nu a înscris până la pauză, deşi a avut ocazii, însă tânărul portar Alexandru Buzbuchi a făcut minuni între buturi, şi a continuat să muncească pentru victorie. Cum mai nimeni nu prea poate să reziste presiunii puse pe adversari pe „Ilie Oană”, atât de echipă, cât şi de suporteri, nici Viitorul – deşi biciuită de patronul său, Gheorghe Hagi, de la lojă – nu a putut s-o facă. Iar tinerii săi jucătorii au fost băgaţi în şedinţă, imediat după meci, vreme de aproape două ore, rezultatul final de 3-0 afectându-l foarte de mult pe „Rege”, încât, după ce i-a certat non-stop, a plecat fără să mai dea vreo declaraţie, ignorându-i pe numeroşiui jurnalişti care aşteptatu să le spună câte ceva! Dar supărarea nu trebuia să fi fost atât de mare, câtă vreme chiar credea, ci nu punea „capcane”, că echipa lui nu avea şanse la ceva bun în faţa Petrolului. E diferenţă mare acum între trupa lui Contra şi cea a lui Cătălin Anghel, şi numai raportul general de mari ocazii – excluzând cele trei reuşite ale găzarilor – din acest meci spunând totul: 7-4 pentru „galben-albaştri”. La scorul de forfait şi la atâtea oportunităţi de gol ale oponentei, mai poţi să te superi aşa de tare?!

SC FC PETROLUL: Bornescu 7 – Achim 7, Geraldo (cpt) 7.5, Enza-Yamissi 7, Guilherme 7.5 – Boudjemaa 7 (76 – Renan), Mojica 6.5 (52 – L. Marinescu 8), Hoban 7.5, Morar 6 (57 – Grozav 5.5) – Younes 8, Bokila 9. Antrenor: Cosmin Contra.

VIITORUL: Buzbuchi 6.5 – Mladen 5.5, Larie 4.5, Bejan 5.5, Toşca 4.5 – Benzar 5.5 (62 – Vaştag 5.5), Al. Lazăr 6 – Târnovan 6.5 (62 – Cristocea 5.5), N. Dică (cpt) 6 (79 – Cârstocea), Chiţu 7 – Alibec 6. Antrenor: Cătălin Anghel.

Au arbitrat: Kovacs Istvan (Carei) 7 – Nagy Micloş 6.5 şi Alexandru Cerei 7 (ambii din Cluj).

Observatori: Bogdan Niculae (Bucureşti), pentru joc, şi Patriţiu Abrudan (Cluj), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Boudjemaa (38), Alibec (87), Hoban (90).

Dacă, din motive de şedinţă neprevăzută, tehnicianul oaspeţilor a trebuit să treacă peste conferinţa de presă, nefiind prima oară însă când se întâmplă aşa ceva, cel al „galben-albaştrilor” a apărut într-o ţinută lejeră, alta decât în timpul meciului, şi s-a declarat mulţumit de succes, afirmând că absenţa, din cauza cumulului de cartonaşe, a lui Ovidiu Hoban, de la viitoarea partidă din Sâmbăta Mare, de pe 4 mai, de la CS Severin, ora 18.00, nu va fi un impediment, întrucât Sony Mustivar şi Romario Santos Pires sunt pregătiţi să intre pe teren şi să aibă o evoluţie de acelaşi nivel cu unul dintre cei mai buni şi mai constanţi echipieri ai Petrolului, din retur. În urma succesului în dauna Viitorului, Petrolul a revenit pe locul 2, dar este posibil să stea acolo doar până la finele disputei Pandurilor cu „lanterna” Gloria Bistriţa, de pe arena Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu. O victorie a gorjenilor i-ar propulsa din nou pe locul secund, cu un punct în faţa „lupilor”. În schimb, Astra a pierdut la Vaslui, echipa locală, FC, câşitgând cu 2-1, şi a ajuns iar în spatele Petrolului, la două lungimi.