URLAŢI. Lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor de gaze naturale, de canalizare şi de asfaltare a străzilor

Redactia -

URLAŢI. Lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor de gaze naturale, de canalizare şi de asfaltare a străzilor

Administraţia locală condusă de către primarul Marian Măchiţescu lucrează, în momentul de faţă, la o serie de proiecte de investiţii în extinderea şi modernizarea infrastructurii oraşului Urlaţi. Vorbim de investiţii în reţelele de alimentare cu gaze naturale şi apă potabilă, precum şi în cea de canalizare. Totodată se lucrează şi la un proiect de modernizare prin asfaltare a mai multor străzi. Despre aceste importante lucrări am stat de vorbă cu edilul urbei, Marian Măchiţescu, cel care ne-a dat detalii despre fiecare proiect în parte.

Se va introduce reţeaua de alimentare cu gaze naturale pe mai multe străzi din oraş

Un prim proiect care se află în pregătire în momentul de faţă este cel de extindere a reţelei de alimentare cu gaze naturale pe acele străzi care, până, acum, nu au beneficiat de această utilitate.
Primar, Marian Măchiţescu:”Vorbim despre străzile Valea Nucetului, Valea Crângului, Mărunţiş, Valea Urlei, Cherba, Valea Seman, Jercălăi, Valea Pietrei (parţial), cartierul Tineretului (str.Mihai Viteazul), Fdt.Viorelelor, Grădiniţei, Nuferilor (vis-a-vis de Biserica galbenă). În momentul de faţă pregătim documentaţia pentru a o depune la operatorul Distrigaz. Oamenii de pe aceste străzi vor primi formulare cu cereri care, după ce vor fi completate, vor fi ataşate la dosar şi înaintate către Distrigaz, în vederea demarării lucrărilor de extindere a reţelei de alimentare cu gaze naturale. Important de ştiut este faptul că, cu cât sunt mai multe cereri din partea populaţiei, cu atât mai rapid va fi implementat proiectul.”

Pregătiri pentru o nouă etapă de extindere a canalizării

În cadrul ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară) „Parteneriatul pentru Managementul apei – Prahova”, va fi realizat şi un proiect de extindere a reţelei de canalizare în oraş. Vor fi cuprinse în proiectul care urmează a fi realizat acele străzi care nu beneficiază, în momentul de faţă, de acces la reţeaua de canalizare. În primă fază urmează a se întocmi Studiul de Fezabilitate al proiectului.

Un nou lot de străzi prins în programul de modernizare

Tot în prima parte a acestui an urmează a fi scoasă la licitaţie şi lucrarea de proiectare şi execuţie în vederea modernizării unui nou lot de străzi: str. Cricov, Panselelor, Aleea Serii, 16 Februarie, Grădiniței, Stadionului, Narciselor și Libertăţii.Pentru străzile menţionate mai sus se vor executa trotuare cu lățimea cuprinsă între 0.80 si 3 m, strada 3 – 12 m, spații verzi, decopertat; bordură mică; bordură mare; ridicat capace canalizare; semne de circulație; alveole pomi. Se vor coborî străzile cu 10 cm fata de nivelul actual pentru ca apa rezultată provenită de la ploi să nu afecteze gospodăriile.
Se vor întocmi, mai întâi, studii de fezabilitate pentru stabilirea principalilor indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivelor de investiţii, pe baza necesităţii şi oportunităţii realizării acestora; documentațiile tehnico-economice ce vor fi intocmite vor cuprinde soluţiile funcţionale, tehnologice, constructive şi economice ce urmează a fi supuse aprobării Consiliului Local Urlati, in vederea demarării, ulterioare, a fazelor de proiectare și executie a lucrărilor.
În altă ordine de idei, Primăria oraşului Urlaţi anunţă că, imediat ce vremea va permite, vor fi reluate lucrările de modernizare (asfaltare carosabil, amenajare de trotuare şi de spaţii verzi) pe străzile 1 Mai şi 30 Decembrie.