Urmărire în trafic cu o maşină plină de căpăţâni

Daniel Dimache -

Urmărire în trafic cu o maşină plină de căpăţâni

Ieri dimineață, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii Colț au efectuat semnal regulamentar pentru oprirea unei autoutilitare care se deplasa pe D.L. 101 A, din direcția satului Zalhanaua către intersecția cu DN. Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor, traversând intersecția și continuându-și deplasarea către satul Brătășanca, polițiștii au pornit în urmărirea mașinii, punând în funcțiune semnalele acustice și luminoase, solicitându-i în mod repetat prin stația exterioară să oprească. Conducătorul autoutilitarei a ignorat solicitările polițiștilor și a continuat deplasare cu viteză ridicată, însă polițiștii l-au oprit și interceptat.

S-a stabilit identitatea conducătorului auto – un bărbat de 51 de ani din municipiul Câmpina. 

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că acesta transporta în autoutilitară 31 de căpățâni de bovine, fără a deține acte de proveniență, despre care a arătat că le-ar fi achiziționat de la un abator din localitatea Mănești și nu are documente în acest sens.

Totodată, a mai rezultat că autoutilitara în cauză nu avea emisă o poliță valabilă de asigurare. Față de persoana depistată a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr. 12/1990 cu o amendă în valoare de 500 lei, fiind confiscate căpățânile de bovină, care au fost predate reprezentantului Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Prahova sosit la fața locului; pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 i-au fost aplicate două amenzi, în valoare de 1.740 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, iar pentru abateri la Legea nr. 132/2017 i-a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei și i-au fost ridicate talonul și plăcuțele de înmatriculare.

De unde proveneau căpăţânile

În continuare, polițiștii însoțiți de reprezentanți ai D.S.V.S.A., au efectuat un control la abatorul indicat, ocazie cu care nu au fost constatate abateri de la normele legale pe linia procesării și comercializării produselor din carne. Despre căpățânile găsite în autoutilitara condusă de persoana depistată, administratorul abatorului a arătat că acestea au fost luate cu acceptul său, fără a se solicita bani în schimbul lor.

Foto cu caracter ilustrativ