Urmărit de poliţie, un şofer băut a oprit doar după ce a fost somat cu arma

Mihai Ciobanu -

Urmărit de poliţie, un şofer băut a oprit doar după ce a fost somat cu arma

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 02.55, polițiști din cadrul Secției nr. 3 Rurală Blejoi, au efectuat semnal regulamentar de oprire, prin mijloacele acustice și vizuale instalate pe autospeciala cu care efectuau serviciul de patrulare, pentru un autoturism care circula pe D.J. 102.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, și ar fi accelerat în direcția D.N. 1A, aceștia au pornit în urmărire, autovehiculul respectiv fiind oprit doar după ce șoferul ar fi fost somat cu armamentul din dotare, fără însă a fi executate focuri de armă.

Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a stabilit că cel în cauză, un bărbat în vârstă de 31 de ani, ar fi avut o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, cercetările urmând a fi continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt.