Urmează cel mai ușor meci pentru Petrolul, din tot returul? Trebuie totuși și prudență contra „lanternei roșii”, Dacia Unirea Brăila!

Dragos Trestioreanu -

Urmează cel mai ușor meci pentru Petrolul, din tot returul? Trebuie totuși și prudență contra „lanternei roșii”, Dacia Unirea Brăila!

Sâmbătă, 11 mai 2019, de la ora 11.00, una de matineu fotbalistic de altădată, de pe vremea fostei Divizii B, actuala Ligă a II-a, FC Petrolul va avea parte de, apriori, cel mai ușor meci din returul ediției de campionat 2018-2019, cel de pe arena Ilie Oană, împotriva „lanternei roșii”, Dacia Unirea Brăila. Partida cea mai simplă, dar care totuși trebuie tratată cu prudența necesară, chiar dacă, destul de recent, conducerea oaspeților s-a despărțit de fotbaliștii români seniori din lot, rămânând pe loc doar străini și juniori locali! De ce s-a întâmplat astfel? Deoarece, după un prim succes în retur, cel în dauna Energeticianului, pe stadionul din Brăila, au urmat patru eșecuri, unele dintre ele, efectiv, la „scoruri de maidan” sau, elegant vorbind, tipice campionatelor de… juniori din România! Pesemne că, bănuind că ar fi și ceva necurat la mijloc, oficialii clubului din orașul de la Dunăre au „tăiat în carne vie”, lăsându-i pe ambițiosul antrenor principal Florentin Petre și pe secundul acestuia, Romică Dorin, fără destui jucători din efectiv! Motiv pentru care, au apelat, în afara tinerilor din efectiv, și la și alții cu vârste care se încadrează la „U 21” chiar și câțiva ani de-acum înainte! 

Omologul de pe banca Petrolului al fostului dinamovist, Gheorghe Mulțescu, el însuși purtător cu succes al echipamentului alb-roșu, a oprit, ca de obicei, 20 de fotbaliști ai Petrolului în cantonamentul de la hotelul Vigo. Excepție face, de data aceasta, structura lotului reținut pentru partida cu Dacia Unirea. Nu vor mai fi 3 portari + 17 jucători de câmp, ci 2 + 18 (Lungu și Brînză – Borța, Olaru, Ghinga, Cazan, Țigănașu, Țicu, Sarris, Chindriș, Pușcaș, Bucșa, Kozoronis, Malakyan, Enache, Nini Popescu, Saim Tudor, Ștefănescu, Moldoveanu, Rusu, absenții fiind Marinescu și Arnăutu, ambii pentru șapte cartonașe galbene, Bolboașă și Stoica, decizii tehnice). Semn că Mulțescu senior tratează cu toată seriozitatea disputa cu ultima clasată a ierarhiei la zi a Ligii a II-a, cea având un bilanț sărac până acum: 33 de confruntări, patru victorii, șapte remize și 22 de înfrângeri, 27 de goluri marcate și nu mai puțin de 95 primite, 19 puncte. Adică, la tot atâtea de primul loc de deasupra echipelor posibil retrogradate, cel ocupat de mai sus-amintita Energeticianul! Deși este vorba despre un joc presupus pe deplin abordabil, mai ales că se dispută și pe teren propriu, cu siguranță că Gigi Mulțescu nu va recurge la experimente, de genul celor cerute de suporterii… pesimiști, fiindcă tehnicianul crede încă în ocuparea măcar a locului de baraj. Urmează a miza astfel pe un prim „11” permis de regulament, cu trei „U 21”, dacă îl va putea folosi din nou pe fundașul stânga Alexandru Țigănașu, absent etapa trecută, la Constanța, cu Farul, din cauza unei accidentări. Oricum, indiferent la ce echipă se va decide Mulțescu sr, aceasta va trebui să fie una câștigătoare, care s-o mențină în cărți pe Petrolul în plasa Universității Cluj, formație ce va juca, acasă, duminică, 12 mai, ora 14.00, cu UTA Arad, o trupă însă nu prea în formă.

Meciul dintre ploieșteni și brăileni va fi arbitrat de o brigadă formată din centralul ieșean Vlad Baban, care va fi asistat la cele două linii de Cosmin Bojan (Târgu Mureș) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani), rezervă fiind Cristian Moldoveanu, din Sfântu Gheorghe, iar observatorul lor – fostul cavaler al fluierului din Buzău, Victor Stănișteanu, cel de joc venind de la Constanța și numindu-se Lucian Carjă. În etapa cu numărul 35, Petrolul va juca joi, 16 mai, pe arena Dan Păltinișanu, în nocturnă, de la 20.00, cu echipa Ripensia Timișoara, cea care astăzi, 10 mai, a condus-o la pauză pe FC Argeș, la Pitești, grupare care a bifat răsturnarea scorului în minutul 90+4! Altfel, reamintesc că, în tur, la Brăila, „lupii” au trecut la limită, 3-2, de – cum suna, odată, limba de lemn – „marinarii de apă dulce”, iar pe parcursul duelului, fotbaliștii locali au rămas nemișcați pe teren, protestând în acest fel față de condițiile precare de la clubul lor! Au fost momente în care adversarii, cu fair play, au plimbat mingea de la unul la altul, neatacând buturile Daciei Unirea (foto jos)!  

Foto: Ionuț CĂRBUREANU, www.obiectivvoceabrailei.ro și www.digisport.ro