USD s-a constituit și în Prahova

Redactia -

USD s-a constituit și în Prahova

Liderii din Prahova ai PSD, UNPR şi PC au semnat miercuri, 26 februarie 2014, la sediul PSD Prahova, protocolul privind înfiinţarea alianţei electorale “Uniunea Social Democrată”, la nivel judeţean.
Din partea PSD Prahova, protocolul a fost semnat de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, senatorul Daniel Savu. Acesta a precizat că scopul constituirii USD la nivel judeţean este acela de a asigura o organizare eficientă a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 şi de a obţine în Prahova un rezultat foarte bun.

 “După cum deja s-a stabilit la nivel naţional, candidaţii PSD, UNPR şi PC vor participa pe o listă comună la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, sub sigla alianţei electorale “Uniunea Social Democrată. Astăzi am pus bazele constituirii acestei alianţe şi în Prahova, sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună, pentru că scopul comun este să trimitem în Parlamentul European cei mai buni candidaţi. Ultimii ani ne-au demonstrat, poate mai mult decât la alegerile europarlamentare din 2009, cât este de important votul în Parlamentul European, cât de mult contează să avem europarlamentari care să ne reprezinte cu adevărat interesele ca ţară. De aceea, considerăm că o bună organizare la nivel judeţean, mobilizarea la vot, o campanie bazată în mod deosebit pe comunicarea programului Uniunii Social Democrate, toate acestea ne vor asigura un rezultat foarte bun şi un număr cât mai mare de mandatea declarat preşedintele interimar al PSD Prahova, senatorul Daniel Savu.  

 Preşedintele UNPR Prahova, Daniel Niculae, consideră că semnarea protocolului USD Prahova nu face altceva decât să consfințească într-o manieră formală o alianță care funcționează deja de mai multă vreme.

 “Până în prezent am colaborat excelent cu colegii de la PSD și PC. În cadrul alianţei USD, UNPR va participa cu toată hotărârea pentru atingerea obiectivelor guvernării, fundamentate pe interesul național. Prahovenii așteaptă de la noi să implementăm cât mai multe proiecte concrete și să rezolvăm cât mai multe dintre problemele pe care le au. Suntem un partid în care cuvântul dat și competența constituie dezideratele de zi cu zi. Pentru noi, guvernarea înseamnă în primul rând efort susținut și constant în folosul oamenilor. Vom vorbi mai puțin, ca să avem timp să facem mai mult”, a declarat Daniel Niculae, vicepreședintele UNPR și coordonatorul Regiunii 3 Sud Muntenia.

 Preşedintele PC Prahova, Laurenţiu Rebega, consideră că alegerile europarlamentare reprezintă un prim test pentru USD. “Avem în faţă alegerile europarlamentare, trebuie să fim uniţi, astfel încât să obţinem un scor cât mai bun, un scor care să ne permită să trimitem la Bruxelles cât mai mulţi europarlamentari, care să aibă un cuvânt de spus în deciziile care se iau acolo, atât pentru Prahova, cât şi pentru România. Este un prim test pentru USD şi trebuie să îl trecem cu rezultate cât mai bune”  a declarat preşedintele PC Prahova, domnul Laurenţiu Rebega.

“Prin semnarea protocolului de astăzi, proiectul USD merge înainte. Avem de partea noastră voturile cetăţenilor, aşa cum au fost exprimate la alegerile din 2012 şi nu le vom trada încrederea. Daca PNL a ales să plece, să treacă de cealaltă parte a baricadei, este problema lor. Noi suntem datori să continuăm proiectele şi angajamentele pe care ni le-am asumat în faţa electoratului, prin programul de guvernare. În această perioadă, este nevoie să asigurăm stabilitate şi să dăm încredere atât electoratului prahovean, român, cât şi mediului de afaceri străin, care trebuie să ştie că vor găsi în continuare în Prahova, un mediu de afaceri stabil. ” a precizat preşedintele PC Prahova, Laurenţiu Rebega.