USL s-a rupt

Redactia -

USL s-a rupt

Conducerea PNL a adoptat, marţi seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Miniştrii liberali urmează să demisioneze din Guvernul Ponta.

Liderii PNL au discutat, în şedinţa Delegaţiei Permanente, un proiect de rezoluţie în patru puncte privind ieşirea de la guvernare a PNL, în text fiind solicitată şi demisia premierului Victor Ponta.

Proiectul de rezoluţie dezbătut de conducerea PNL a prevăzut ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

Guvernanții PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, urmând ca până miercuri la ora 12 miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii aparţinând formaţiunii să-şi depună demisiile scrise.

De asemenea, proiectul a prevăzut şi libertatea aleşilor locali de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru.

Disensiunile din interiorul USL au apărut în urmă cu două săptămâni, după ce PNL a anunțat că schimbă o parte dintre miniștrii săi, iar Klaus Iohannis a fost propus ministrul la Interne și vicepremier. PSD a venit cu propunerea ca pe lângă Klaus Iohannis să fie numiți încă doi vicepremieri, unul de la UNPR și unul de la PC, însă PNL au respins categoric.

Foto: www.cotidianul.ro