USR va contesta, împreună cu PNL, legile justiției la CCR

Redactia -

USR va contesta, împreună cu PNL, legile justiției la CCR

Senatorii USR au depus amendamente la toate cele trei legi, 303, 304 și 317 dar au fost respinse de parlamentarii PSD-ALDE. 

‘Din păcate voința judecătorilor și a procurorilor nu a fost ascultată nici astăzi și nici nu s-a ținut cont de părerile acestora în dezbaterile comisiei, mai ales că nu există nici măcar studii minimale de impact. Aceste legi au fost criticate major de instituțiile europene, de ambasade, de Statele Unite, de întreaga societate civilă și de sute de mii de cetățeni simpli în demonstrații de strada. Efectele legilor sunt foarte grave și reprezintă o amenințare la adresa sistemului judiciar din România’, a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu, în plenul Senatului.

Parlamentul, în calitatea sa de organ reprezentativ suprem al poporului român și de unică autoritate legiuitoare a țării, atunci când adoptă măsurile pe care le consideră necesare, trebuie să pornească de la o evaluare preliminară reală, obiectivă și completă, pentru ca alegerea unor măsuri să corespundă unui interes general al societății și NU al unui grup direct implicat.

De aceea USR se va folosi de toate pârghiile constituționale pentru a împiedica instalarea unui haos în sistemul judiciar din România și de a face auzită vocea cetățenilor.

‘Nu puteți voi dărâma cât pot cetățenii să construiască. Iar românii vor o țară fără penali în funcții publice’, a conchis senatorul USR Radu Mihail.