UTA Arad – Petrolul, meci de totul sau nimic pentru „lupi”

Daniel Dimache -

UTA Arad – Petrolul, meci de totul sau nimic pentru „lupi”

UTA Arad primește vizita Petrolului Ploiești pe 15 iulie, de la ora 18:30, într-un meci restant prima etapă a Play-off-ului Ligii a 2-a. Partida a fost amânată din cauza faptului că mai mulți fotbaliști de la Petrolul au fost infectați cu noul coronavirus.

După disputarea partidelor din etapa a 2-a, UTA este liderul eșalonului secund, cu 25 de puncte, în timp ce Petrolul ocupă poziția a 6-a a clasamentului, cu 20 de puncte. Pe locul secund înaintea rundei a 3-a, promovată direct în acest moment, este Turris Oltul Turnu Măgurele, cu 24 de puncte, iar pe treapta a treia a ierarhiei este CS Mioveni (21 de puncte).

Echipa care se va afla pe locul 3 la finalul acestei faze a competiției va juca barajul pentru promovarea în primul eșalon, pe 9 august (tur) și pe 12 august (retur), cu formația de pe locul 12 din Liga I.

UTA Arad și Petrolul Ploiești s-au mai confruntat de șase ori. UTA s-a impus de două ori, iar Petrolul de trei ori.Ultimele două meciuri directe s-au disputat chiar în acest sezon, arădenii câștigând și pe teren propriu, și în deplasare, cu același scor: 3-0.

UTA Arad are o probabilitate de a câștiga meciul de 60% conform cotelor la pariuri. Rămâne de văzut dacă arădenii și-au rezolvat problemele din defensivă și dacă gazdele vor reuși să se concentreze pentru a putea fructifica ocaziile de a marca.

 

Surpriză neplăcută pentru fanii „textiliștilor”

Primul meci al celor de la UTA în Play-Off a fost contra lui Turris Tr. Măgurele, pe teren propriu. Fanii se așteptau la o victorie lejeră, dar au avut parte de o surpriză neplăcută. Teleormănenii s-au impus cu 4-3 după ce au fost conduși în două rânduri (UTA a avut 1-0 și 2-1). Pentru „alb-roșii” au marcat Romario Moise, Buhăcianu și Bustea. La scorul de 3-3, Romario Moise a tras mult peste transversală de la 8 metri de poartă, poziție centrală.

„Am spus-o de multe ori, că acest play-off va fi cu totul altceva față de ce a fost în timpul sezonului până la întrerupere. Nu am reușit să avem aceeași siguranță defensivă. Trebuie să fim bărbați, să privim înainte, să avem încredere și echilibru”, a spus antrenorul Laszlo Balint.

Program UTA, în afara meciului cu Petrolul: în deplasare cu CS Mioveni, acasă de Rapid, în deplasare cu FC Argeș

Meci cum rar s-a mai văzut pentru „lupi”

În partida din runda a 2-a a Play-Off-ului, Petrolul a remizat cu Rapid București (0-0), pe teren propriu. A fost un meci cu rar s-a mai văzut pe un teren de fotbal.

În minutul 65 giuleștenii aveau un om eliminat, iar „lupii” au primit penalty, după ce Bratu a fost faultat în careu de către Facundo Mallo.

Sergiu Arnăutu a executat și a ratat, dar arbitrul a dictat repetarea loviturii de pedeapsă pentru că Mihai Popa, goalkeeperul Rapidului, nu avusese niciun picior pe linia porții. Popa a primit cartonaș galben pentru proteste.

Laurențiu Marinescu a pus mingea pe punctul cu var, dar a ratat și el. Arbitrul a dictat din nou repetarea penalty-ului, din același motiv. Mihai Popa a primit al doilea „galben” pentru proteste. Al treilea executant a fost David Meza Colli, care a trimis peste transversală!

Program Petrolul, în afara meciului cu UTA: în deplasare cu Turris Tr. Măgurele, acasă cu FC Argeș, în deplasare cu CS Mioveni.

Este de urmărit ce se va întâmpla în confruntarea UTA Arad vs Petrolul Ploiești. Cert este că „lupii” au probleme de efectiv în continuare, din cauza jucătorilor aflați în izolare. Pentru meciul cu Rapid au fost convocați cinci juniori de la academie.