UTA transformă derbiul primei etape din play-off, cu Petrolul, în mare eveniment cultural! Numai că, se cam „glumește”, în plin val de infectări, cu temutul și neiertătorul virus Covid-19!

Dragos Trestioreanu -

UTA transformă derbiul primei etape din play-off, cu Petrolul, în mare eveniment cultural! Numai că, se cam „glumește”, în plin val de infectări, cu temutul și neiertătorul virus Covid-19!

Potrivit www.liga2.prosport.ro, siteul central care tratează, în special, tot eșalonul secund de fotbal, conducerea liderului ierarhiei play-off-ului ligii secunde, UTA Arad, își dorește să transforme derbiul cu FC Petrolul Ploiești, de sâmbătă, 4 iulie 2020, ora 17.00, într-un veritabil eveniment cultural! Motiv pentru care, în afara punerii în vânzare a unor bilete virtuale dintre care multe fiind deja vândute – știut fiind faptul că meciul se va desfășura cu porțile închise, așa cum se organizează toate din starea de alertă, la L2 și L1 -, oficialii arădeni s-au gândit, apelând la sprijinul primăriei, să instaleze un ecran uriaș, într-o piață, pe care să se urmărească derbiul. Iar asta de către un număr maxim de 500 de suporteri ai „Bătrânei Doamne”. Ulterior, datorită cererilor mari, Primăria Arad a decis să se mai pună la dispoziția altor 500 de fani încă un ecran!

La prima vedere, ideea este interesantă și ar fi putut fi preluată și la Ploiești, cu ocazia „Primvs Derby”, cel dintre Petrolul și Rapid, din etapa a II-a a play-off-ului Ligii a II-a. Numai că, ținând cont de faptul că România se confruntă în prezent, posibil dintr-o prea mare… relaxare, cu un val mare de infectări cu virusul Covid-19, o astfel de organizare – obișnuită atunci când se combătea cu porțile închise, dar nu din motive de pandemii – poate conduce la situații total nedorite! La un număr mare de suporteri adunați la un loc există, desigur, riscul creșterii numărului îmbolnăvirilor, chiar dacă s-a decis să se pună la dispoziția celor 1.000 de suporteri dezinfectant și măști, în mod gratuit! Însă, este știut foarte bine cum se manifestă iubitorii de fotbal atunci când se bucură, nemaipăsându-le de vreo… distanțare! Deși primarul interimar din Arad pare a sfida, prin discursul său, vezi www.liga2.prosport.ro, impunerile Guvernului României, un guvern alcătuit tocmai din colegi de partid ai săi, un alt coleg al acestuia, edilul-șef de la Ploiești, ar trebui să fie foarte atent dacă să copieze sau nu inițiativa de la Arad, Prahova fiind afectată acum de mai multe infectări cu virusul Covid-19! Foarte atent dacă să transforme, și el, un derbi într-un eveniment cultural, la care să participe un număr mare de iubitori ai fotbalului din municipiu și județ.

Până una-alta, conducerea Petrolului le-a oferit cele mai bune condiții de pregătire, deplasare, cazare și masă lui Laurențiu Marinescu și coechipierilor acestuia, cu toții putând fi urmăriți, deci, în disputa cu jucătorii gazdelor, pe ecrane TV uriașe. La Arad, pe terenul sintetic de la „Motorul”, cu un efectiv 100% apt de joc, așa cum este în acest moment, se poate scoate maximum de către „lupi”, chiar dacă, posibil, cotele pentru un succes al oaspeților sau o remiză nu sunt prea mari. Ce va fi contra Rapidului, peste o săptămână, mai rămâne de văzut, fiindcă există eventualitatea ca unele măsuri de relaxare luate pentru starea de alertă să fie retrase, cu scopul de a nu prolifera numărul de cazuri de îmbolnăviri de coronavirus, din prezent!

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro