Va ataca Petrolul la Cluj cu… toți străinii din lot? Tamuz, Neziri și Lumu – autori ai mai bine de jumătate dintre golurile amicalului cu Păuleștiul

Dragos Trestioreanu -

Va ataca Petrolul la Cluj cu… toți străinii din lot? Tamuz, Neziri și Lumu – autori ai mai bine de jumătate dintre golurile amicalului cu Păuleștiul

Fost fotbalist vreme de un sezon înainte de 1989, când exista obiceiul de a se pregăti meciurile de duminica – așa se juca pe-atunci – în partide-test desfășurate la mijlocul săptămânii, acasă sau în deplasare, după cum era programat duelul ce urma, Leo Grozavu a venit la Ploiești și la Petrolul cu aceeași idee. Repet, una foarte bună în condițiile în care tehnicianul dispune de un efectiv numărând trei portari și nu mai puțin de 24 de jucători de câmp, aceste amicale ținându-i în priză și pe cei care stau mai mult în tribună.

Ceea ce a bucurat cel mai mult după testul de pe recent modernizatul stadion de lângă pădurea Păuleștiului, cu CS-ul local, fiind al doilea bifat acolo de către Grozavu și băieții lui, a fost posibilitatea ca atacantul Toto Tamuz să poată rezista vreme de o oră pe gazon și să puncteze dși e două ori, o dată din penalti. Fapt ce-ar putea – ținând totuși cont și de valoarea adversarei, care a avut un parcurs modest de campionat, în actuala ediție a Ligii A Prahova, eșecul de acasă din week-end, scor: 1-5, cu AFC Bănești-Urleta, fiind realmente rușinos! – să coincidă cu un semnal că israeliano-nigerianul ar fi capabil să debuteze mai devreme decât anticipările staff-ului tehnic. Tot îmbucurător este că și ceilalți doi străini ai Petrolului, Mërgim Neziri și Jeroen Lumu, au marcat, primul tot de două ori, ca și Tamuz, iar ultimul, o dată. În total, trioul străinilor echipați în galben și albastru a reușit mai bine de jumătate din golurile „lupilor”, scorul final fiind de 8-1 (3-1), mai punctând de două ori un alt nou-venit, Cătălin Ștefănescu, și o singură dată tot mai puțin folositul tânăr talent Mihai Velisar. Pentru gazde a marcat golul de onoare, dintr-o lovitură de pedeapsă, nepotul lui Laurențiu „Lara” Costache, fostul antrenor secund al Astrei Giurgiu, Silviu Costache, atunci când era 0-2.

Leo Grozavu a profitat de ocazie și pentru a-l vedea, și într-un joc-test, pe un internațional „U 21” moldovean de peste Prut, Victor Stână, cel care a evoluat în spatele lui Tamuz. Prezent de câteva zile la antrenamentele ploieștenilor, Stână a fost ultima oară echipierul Zimbrului Chișinău. La reluare, Grozavu l-a mai monitorizat și pe fundașul central în vârstă de 17 ani, Antonio Ristea, un produs al propriului centru de copii și juniori al FC Petrolul, tânăr fotbalist revenit de curând din Germania.

Rămâne de văzut pe care dintre autorii golurilor succesului clar obținut în dauna trupei fostului petrolist Ciprian Pura, dar nu numai, îi va folosi A1 al „galben-albaștrilor” în importantul și, totodată, dificilul meci de la Cluj, cu Universitatea, de dumnică, 23 septembrie, ora 18.00, o victorie în Ardeal a „lupilor”, însemnând menținerea pe podium, coroborată cu îndepărtarea de locurile promovării a formației anunțate, alături de Sebastian Ghinga & Co., ca autorizată candidată la accederea în Liga 1. Nu ar fi imposibil un rezultat foarte bun pe „Cluj Arena”!

Foto: www.fcpetrolul.ro