Va avea Petrolul norocul să intre, în optimile Cupei-României, într-un cvartet privilegiat?

Dragos Trestioreanu -

Va avea Petrolul norocul să intre, în optimile Cupei-României, într-un cvartet privilegiat?

Miercuri, 30 septembrie, ora 13.00, la sediul Federației Române de Fotbal, din București, se vor trage la sorți meciurile din optimile ediției 2015-2016 ale Cupei României-Timișoreana. Printre cele 16 echipe calificate, din turul anterior, se află și Petrolul Ploiești – câștigătoare cu 6-0 (2-0) a partidei de la Brașov, cu Unirea Tărlungeni (foto, Toto Tamuz în duel cu Marius Burlacu; www.fcpetrolul.ro) ce va fi inclusă în urna A, în calitate de ocupantă a poziției a VI-a, la finele campionatului trecut al Ligii I. În aceeași urnă vor mai intra FCSB, campioana en-titre, ASA Târgu Mureș, CFR Cluj și Astra Giurgiu, clasate – în această ordine – deasupra trupei găzarilor, ca și CS Universitatea Craiova, de altafel, dar eliminată în „16”-imi. În urna B vor intra alte șapte prim-divizionare, plasate sub „lupi”, în sezonul trecut: Dinamo București, FC Botoșani, Pandurii Târgu Jiu, CSMS Iași, Viitorul Constanța, Concordia Chiajna și ACS Poli Timișoara. În sfârșit, a treia urnă, „C”, le va conține pe formațiile de eșalon inferior calificate în această fază, în număr de patru: Viitorul 2 Constanța (Liga 3) și SC Bacău, FC Baia Mare și FC Brașov (toate din Liga 2).

Primele patru echipe scoase din urna A vor fi împerecheate cu cele din urna C, iar ultima – cu una din urna B, apoi, restul din urna B, între ele. Meciurile vor fi eliminatorii și se vor desfășura în perioada 27-29 noiembrie, pe terenurile grupărilior mai slab clasate. Cu mențiunea că, în cazul celor care vor fi alese a fi transmise în direct, la lumina reflectoarelor, de televiziunile ce dețin drepturile exclusive, acestea pot fi mutate pe stadioanele cele mai apropiate ce dețin instalație de nocturnă.

Pentru Petrolul, o șansă în plus de a accede în sferturile de finală ale competiției KO ar fi să joace cu una dintre trupele aflate în urna C, cea mai accesibilă părând, evident, Viitorul 2 Constanța, satelitul echipei care i-a învins, recent, pe găzari, la Ovidiu, cu scorul de 1-0 (0-0). Un duel la Bacău, Baia Mare sau Brașov ar fi cu mult mai dificil, iar în Maramureș ar fi vorba și de o deplasare lungă, obositoare și, mai ales, costisitoare. În special în prag de iarnă caldendaristică. Dacă „lupii” nu vor avea acest noroc, atunci ar fi bine să „evite”, din urna B, formații precum Dinamo, Pandurii sau Viitorul – aflate acum pe locuri de play-off, în clasamentul Ligii I. Dar, vom vedea la mijlocul săptămânii ce va fi…